Ικανοποίηση στην Κομισιόν από το κλίμα συναίνεσης στη Βουλή

Newsroom Newsroom

Ικανοποίηση στην Κομισιόν από το κλίμα συναίνεσης στη Βουλή

Υπάρχει το κοινό έδαφος για τη συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά ώστε να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά εκτιμά Κομισιόν. 

 

Παρόλο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν θέλησε σήμερα, Σάββατο (06/06/2015) να προβεί σε κανένα επίσημο σχόλιο για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι -ως είθισται- δεν σχολιάζει εθνικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, κύκλοι προσκείμενοι στα ηγετικά κλιμάκια των Βρυξελλών αντιμετώπισαν σε γενικές γραμμές με θετικό τρόπο τόσοτους χαμηλούς τόνους, όσο και το κλίμα συναίνεσης.

Μάλιστα, εκτίμησαν πως υπάρχει έδαφος για συνέχιση των διαβουλεύσεων με την ελληνική πλευρά, με στόχο την αναζήτηση κοινά αποδεκτών λύσεων σε ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά.

Ως προς την ημερομηνία μιας ενδεχόμενης επόμενης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έλεγαν πως δεν έχει ακόμη οριστεί. Επισήμαιναν, όμως, πως ούτως ή άλλως οι δυο άνδρες αναμένεται να συμπέσουν στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας στις Βρυξέλλες, με την ευκαιρία της συνάντησης κορυφής της ΕΕ με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved