ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7

Μέρκελ: Το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7

Η επιθυμία της καγκελαρίου Μέρκελ να κρατήσει το ελληνικό ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου δεν εξυπηρετείται από τις τελευταίες εξελίξεις, με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών να παραμένει σε εκκρεμότητα.

Ωστόσο, η Άγκελα Μέρκελ επισήμανε, σε αποκλειστική της συνέντευξη στην τηλεόραση της DW, ότι το ελληνικό ζήτημα δεν θα επισκιάσει το G7, παρότι θα συζητηθεί η κατάσταση της οικονομίας, τόσο παγκοσμίως όσο και εντός ευρωζώνης.

Όπως διευκρίνισε, «θα μπορέσουμε να παραπέμψουμε στο γεγονός ότι η Ιρλανδία, που επίσης βρισκόταν σε πρόγραμμα, είναι σήμερα η χώρα με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη και στο ότι αναπτύσσεται η οικονομία στην Πορτογαλία και την Ισπανία. Και μετά θα μιλήσουμε και για την Ελλάδα. Αλλά, πραγματικά, αυτό δεν αποτελεί κεντρικό θέμα, αλλά απλώς θα κάνουμε αναφορά για το που βρισκόμαστε και θα εκφράσουμε την ελπίδα μας ότι οι συνομιλίες μπορούν να ολοκληρωθούν με επιτυχία».

Η ετήσια Σύνοδος του G7 υποδέχεται αύριο και μεθαύριο τους επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων των επτά ισχυρότερων βιομηχανικών κρατών. Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, που θα υποδεχθεί τους ομολόγους της στο Ανάκτορο Έλμαου της Βαυαρίας, τόνισε ότι «καταρχάς είναι πρωτεύον για μένα το γεγονός ότι οι επτά επικεφαλής κρατών και κυβερνήσεων συζητούν για σημαντικά θέματα. Αυτή η ανταλλαγή απόψεων είναι απλά πάρα πολύ σημαντική, ώστε να γνωρίζουμε για το διάστημα όλου του έτους πως σκέπτεται ο καθένας αναφορικά με βασικά ζητήματα, που υπάρχουν διαφορές και που υπάρχουν κοινά σημεία».

Πηγή: Deutsche Welle

Σχετικές ειδήσεις