ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σιγκαπούρη: Οι τιμές του πετρελαίου και η ελληνική κρίση

Σιγκαπούρη: Οι τιμές του πετρελαίου και η ελληνική κρίση

Ανοδικά κινούνταν σήμερα οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω ελπίδων ότι η ελληνική κρίση μπορεί να επιλυθεί αλλά και λόγω της ανάκαμψης των κινεζικών μετοχών.

Στην Κίνα, ο δείκτης CSI300 των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιριών στα χρηματιστήρια της Σανγκάης και του Σενζέν ενισχύθηκε κατά 5,4%, επεκτείνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης μετά τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να ανακόψει τη πτώση των τιμών οι οποίες από τον Ιούνιο έχουν υποχωρήσει κατά 30%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αμερικανικό αργό ενισχύονταν κατά 90 σεντς περίπου στα 53,68 δολάρια το βαρέλι. Το πετρέλαιο μπρεντ ενισχυόταν κατά περίπου ένα δολάριο στα 59,56 δολάρια το βαρέλι.

Με σημαντικά κέρδη ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση και στις βασικότερες ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, μετά την υποβολή των νέων προτάσεων της Αθήνας προς τους πιστωτές της.

Θετικό ήταν το κλίμα στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον δείκτη FTSE-100 να ενισχύεται κατά 1,09% στις 6.653,20 μονάδες. Με κέρδη ξεκίνησε τις συναλλαγές το χρηματιστήριο στη Φρανκφούρτη, με τον δείκτη Dax να ενισχύεται κατά 1,58% στις 11.170,71 μονάδες.

Σημαντική ήταν η άνοδος στο χρηματιστήριο του Παρισιού, όπου ο δείκτης CAC 40 ενισχύθηκε κατά 2,67% στις 4.884,05 μονάδες.