ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ένας στους τρεις θα χάσει το σπίτι του

ΕΚΠΟΙΖΩ: Ένας στους τρεις θα χάσει το σπίτι του

Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε η ΕΚΠΟΙΖΩ σε συνάντηση που είχε με τον αντιπροεδρο της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη.

Όπως χαρακτηριστικά είπαν οι εκπρόσωποι της καταναλωτικής οργάνωσης στον κ. Δραγασάκη, ένας στους τρεις οφειλέτες δε θα μπορεί να κρατήσει το σπίτι του εάν τελικά τεθεί ως όριο στις οφειλές το ποσό των 200.000 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι της ΕΚΠΟΙΖΩ μετέφεραν τις ανησυχίες των υπερχρεωμένων καταναλωτών και εξέθεσαν τις απόψεις της Ένωσης.

Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν από τον κ. Δραγασάκη τόσο για τις θέσεις της Κυβέρνησης, αναφορικά με την διάσωση της κύριας κατοικίας και τη γενικότερη διαχείριση των «κόκκινων δανείων», όσο και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα των κόκκιων δανείων και των πλειστηριασμών της πρωτης κατοικίας αποτελούν σημεία αιχμής στις συζητήσεις με τους δανειστές.

Μόλις χθες Τρίτη 3 Οκτωβρίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε ότι η λύση για τα κόκκινα δάνεια θα είναι πολιτική.

«Κοινωνική ευαισθησία, προστασία των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων», είναι τα κριτήρια που θέτει η κυβέρνηση στο ζήτημα της αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων είπε η κ. Γεροβασίλη, ενώ επανάλαβε ότι αυτές οι ευάλωτες κοινωνικάομάδες «δεν θα χάσουν τα σπίτια τους».

Σχετικές ειδήσεις