ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θα μας… τρελάνουν! - «Βόμβα» Τσακαλώτου: Θα γίνει το «μίνι Eurogroup» για την Ελλάδα

Θα μας… τρελάνουν! - «Βόμβα» Τσακαλώτου: Θα γίνει το «μίνι Eurogroup» για την Ελλάδα

Νέα σύγχυση σχετικά με την… τύχη του «μίνι Eurogroup» για το ελληνικό χρέος στο Βερολίνο προκαλεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρά τη διάψευση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ότι «δεν υπήρχε και δεν θα γίνει τέτοια συνάντηση», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών άλλαξε και πάλι τα δεδομένα.

«Θα γίνει τελικά η διάσκεψη την Παρασκευή;», ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες, λίγο πριν ξεκινήσει η ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, στη Βουλή.

«Απ' όσο ξέρω, θα γίνει» απάντησε ο υπουργός Οικονομικών, χαμογελώντας.

Στο σίριαλ που εξελίσσεται άλλο ένα ερώτημα που τίθεται είναι μήπως οι εταίροι πιστωτές μας δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τον... ενδιαφερόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως μεταδόθηκε από τη Deutsche Welle στο λεγόμενο «μίνι Eurogroup» είχε προγραμματιστεί να συζητηθεί πώς θα εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε ποτέ το ενδεχόμενο της συνάντησης. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε χθες, Τρίτη (22/11) κατά την τυπική ενημέρωση σε σχετικό ερώτημα δημοσιογράφων «δεν υπήρχε, δεν υπάρχει άρα δεν θα υπάρξει συνάντηση την Παρασκευή».

«Υπάρχουν συζητήσεις, υπάρχει η αξιολόγηση που τρέχει» ανέφερε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, διαψεύδοντας τα όσα δημοσιεύτηκαν σχετικά.

Βάσει όμως του περιεχομένου των διαρροών, ο λόγος της ματαίωσης του Washington Group ήταν η μη συμμετοχή του ΔΝΤ στο εν λόγω τραπέζι των συζητήσεων.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνισαν επίσης ότι το Washington Group λειτουργεί ως μια άτυπη ομάδα.

Εν τω μεταξύ, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η επικεφαλής του γραφείου Τύπου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Φριντερίκε φον Τίζενχάουζεν διέψευσε χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, για έκτακτη σύνοδο πέντε υπουργών Οικονομικών της Eυρωζώνης (Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ισπανίας και Ολλανδίας) με στελέχη του ΔΝΤ και εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ, την Παρασκευή στο Βερολίνο, με αντικείμενο την οικονομική συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σχετικές ειδήσεις