Κατρούγκαλος για συντάξεις: Με νέο νόμο θα ακυρώσουμε την περικοπή τους

Την πρόθεση της κυβέρνησης να επανεξετάσει στο άμεσο μέλλον το θέμα της περικοπής των συντάξεων σημείωσε την Τετάρτη (04/07/2018) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Κατρούγκαλος για συντάξεις: Με νέο νόμο θα ακυρώσουμε την περικοπή τους
1'

Σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε τη δυνατότητα που η Ελλάδα διαθέτει μετά την έξοδο από τα Μνημόνια, να νομοθετήσει, δηλαδή, προκειμένου να ακυρωθεί ο νόμος για την περικοπή των συντάξεων.

«Είναι πολύ απλό και δεν είναι ισχυρισμός και το επιβεβαίωσε και ο κ. Μοσκοβισί. Φεύγοντας από τα Μνημόνια η υποχρέωσή μας είναι να πιάνουμε τους δημοσιονομικούς στόχους ο τρόπος είναι δική μας επιλογή. Μπορούμε να φέρουμε νέο νόμο για να αλλάξουμε την παρούσα ψηφισμένη κατάσταση», είπε ο ίδιος, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σε ό,τι αφορά τις ενστάσεις που προέβαλε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Σεντένο, για το θέμα της αναστολής της μνημονιακής διάταξης που επιφέρει περικοπές στις συντάξεις, ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ είπε: «Ο κ. Σεντένο επαναλαμβάνει αυτό που λέει το Eurogroup κοινώς "όχι σε ανατροπή θεσμικών μεταρρυθμίσεων". Η αλλαγή στις συντάξεις θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη καθώς δεν θα υπάρχουν και τα αντίστοιχα αντίμετρα που είχαν προβλεφθεί. Η πρόταση για τις συντάξεις ήταν ακόμη μία εμμονή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Υπάρχουν γραπτά, η συμφωνία του Eurogroup και το παράρτημα στο οποίο υπάρχει εξαίρεσης όπως η επαναφορά του κατώτατου μισθού και της γενικότερης εργασιακής μεταρρύθμισης».

Διαβάστε επίσης:

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή