ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατηγορηματικός ο Γιούνκερ για τις συντάξεις: «Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν»

Κατηγορηματικός ο Γιούνκερ για τις συντάξεις: «Τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν»

Απόλυτος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε ερώτηση αναφορικά με την αναδιαπραγμάτευση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων από τις αρχές του 2019.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν λίγο μετά την ετήσια ομιλία που έκανε στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, έδωσε συνέντευξη στην «Καθημερινή» στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στην Ελλάδα.

«Τα μέτρα τα οποία έχουν συμφωνηθεί πρέπει να εφαρμοστούν» ήταν η λακωνική απάντηση του προέδρου της Επιτροπής σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν περιθώρια αναδιαπραγμάτευσης του νομοθετημένου μέτρου των περικοπών των συντάξεων το οποίο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2019.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, με αυτό τον τρόπο ο κ. Γιουνκέρ δίνει τέλος σε οποιοδήποτε σενάριο αναδιαπραγμάτευσης του συγκεκριμένου μέτρου ξεκαθαρίζοντας ότι τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

Στην συνέντευξη που παρέθεσε σε ομάδα δημοσιογράφων, ο κ. Γιουνκερ είπε επίσης ότι κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων του 2015 έκανε ότι μπορούσε να κρατήσει την χώρα στην ευρωζώνη την στιγμή «που πολλοί λίγοι ήμασταν αυτοί που υποστηρίζαμε την Ελλάδα».