ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Θέμα Ελλάδας και Ευρωπαίων οι αποφάσεις για τις συντάξεις

ΔΝΤ: Θέμα Ελλάδας και Ευρωπαίων οι αποφάσεις για τις συντάξεις

Ως ζήτημα που αφορά αποκλειστικά στην Ελλάδα και στους Ευρωπαίους παρουσίασε ξανά σήμερα το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Τζέρι Ράις.

Ερωτηθείς για το ότι το EuroWorking Group αφού εξέτασε σήμερα την εισήγηση της Ελλάδας και τη θετική αποτίμηση της Κομισιόν δεν προέβαλε ενστάσεις στο σχέδιο προϋπολογισμού της Ελλάδος για το 2019, ήτοι συναίνεσε στην μη περικοπή των συντάξεων, ο Ράις δεν πήρε θέση επί του ζητήματος.

«Όπως γνωρίζετε καλά το ΔΝΤ δεν έχει πλέον πρόγραμμα με την Ελλάδα. Είναι σαφές ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ο ίδιος κληθείς να διευκρινίσει τη σχέση Ελλάδος – ΔΝΤ, είπε πως δεδομένου ότι το ΔΝΤ δεν έχει δανειακό πρόγραμμα με την Ελλάδα, αλλά συμμετέχει στην μεταμνημονιακή εποπτεία της χώρας, παρέχει την ανάλυση του και δεν θέτει προαπαιτούμενα.

«Το Ταμείο δεν επιβάλει πολιτικές στα κράτη μέλη του», είπε ο Ράις απαντώντας στη σχετική ερώτηση.

Εξέφρασε πάντως τη θέση πως το προνομοθετημένο πακέτο μέτρων για το 2019 και το 2020 εμπεριέχει πολιτικές για την κοινωνική ένταξη που είναι φιλικές προς την ανάπτυξη.

Τέλος, το στέλεχος του ΔΝΤ είπε πως το κλιμάκιο του Ταμείου θα επιστρέψει στις αρχές του 2019 στην Αθήνα για τον επόμενο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.

Πηγή: Cnn.gr

Ρoή Ειδήσεων