ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναδρομικά: 1,2 εκατ. συνταξιούχοι στη μάχη των αναδρομικών - Ποιες κατηγορίες προηγούνται

Αναδρομικά: 1,2 εκατ. συνταξιούχοι στη μάχη των αναδρομικών - Ποιες κατηγορίες προηγούνται

Στην πρώτη γραμμή για τα αναδρομικά στις επικουρικές βρίσκονται τέσσερις κατηγορίες συνταξιούχων. Πρόκειται για 1,2 εκατ. συνταξιούχους του δημοσίου και ιδιωτικού τομές που έχασαν με την έναν ή με τον άλλον τρόπο από τις αντισυνταγματικές μειώσεις του 2012.

Υπενθυμίζεται πως με το νόμο 4093 του 2012 καταργήθηκαν τα δώρα, τα οποία στην επικουρική των συνταξιούχων ιδιωτικού και ευρύτερου δημόσιου τομέα –π.χ Δήμοι – ήταν μέχρι τότε πλήρη.

Αναλυτικά οι 4 κατηγορίες συνταξιούχων που αναφέρονται και στο νόμο 4051 του 2012 είναι:

1. Μισθωτοί ιδιωτικού τομέα του ΙΚΑ - ασφαλίζονταν στο πρ. Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΕΑΜ).

2. Μισθωτοί συγκεκριμένων κλάδων του ιδωτικού τομέα - ασφαλίζονταν στο πρ. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα και συγκεκριμένα ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, εμποροϋπάλληλοι, προσωπικό επιχειρήσεων οινοποιίας - ζυθοποιίας, υπάλληλων ναυτικών και τουριστικών πρακτορείων, χημικοί.

3. Δημόσιοι υπάλληλοι - ασφαλίζονταν στο πρ. Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Επίσης οι εργαζόμενοι σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης και Δημοτικοί Υπάλληλοι.

4. Εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και Τράπεζες - ασφαλίζονταν στο πρ. Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων και στο πρ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Διαβάστε επίσης:

Ηλιούπολη: Ανατίναξαν ATM και «γκρέμισαν» το κατάστημα - Γέμισε ο δρόμος χαρτονομίσματα! (pics)