Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξιάδης: Κρατάμε αποδείξεις για το 2015, χτίζουμε αφορολόγητο μέσω καρτών το 2016

Newsbomb

«Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα» είπε σήμερα, Τρίτη (09/02/2016) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι «αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται».

«Για τα εισοδήματα του 2015 είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων», είπε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, προτρέποντας τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις.

Όπως είπε, εξάλλου, «στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω Διαδικτύου».

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών», σημείωσε ο Τ. Αλεξιάδης, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, ο ίδιος σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για να τα εντοπίσει και είπε: «Δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορούν αυτοκίνητα τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ».

Αναφερόμενος στους 800.000 οδηγούς που δεν έχουν πληρώσει τέλη κυκλοφορίας, είπε ότι «επίσης θα σταλούν ειδοποιήσεις».

Αλλαγές στα κριτήρια φορολόγησης – Τι θα γίνει με τις φορολογικές κλίμακες

Εξάλλου, ο Τ. Αλεξιάδης προανήγγειλε ότι θα έρθει σύντομα διάταξη στη Βουλή, βάσει της οποίας θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης για άνεργους και φοιτητές.

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για δημοσιεύματα που έκαναν αναφορές για τις φορολογικές κλίμακες, είπε ότι «αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» και συνέχισε, λέγοντας πως «υπάρχουν πολύ καλές ειδήσεις στο θέμα αυτό, ωστόσο, δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι όσο η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη».

Μήνυμα προς αγρότες: Ελάτε για διάλογο

«Είμαι διατεθειμένος να πάω οπουδήποτε για να κάνω διάλογο με τους αγρότες», σημείωσε ο Τ. Αλεξιάδης, αναφερόμενος στο ζήτημα των αγροτικών κινητοποιήσεων.

«Η κυβέρνηση κάνει υπομονή και έκκληση για διάλογο: Να έρθουν οι αγρότες όπου θέλουν και να κουβεντιάσουμε», επισήμανε – μεταξύ άλλων – ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.