ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στη Wall Street - Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Άνοδος στη Wall Street - Πτώση στην τιμή του πετρελαίου

Με κέρδη ολοκληρώθηκαν οι συναλλαγές της Τετάρτης (12/12) στους βασικούς δείκτες της Wall Street, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές είδαν με αισιοδοξία τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που ανέφερε ότι είναι αισιόδοξος για τις πιθανότητες επίτευξης μιας εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα.

Παράλληλα, η Wall Street Journal έγραψε ότι η Κίνα προετοιμάζει σχέδιο που θα ενισχύσει την πρόσβαση των ξένων επιχειρήσεων στις αγορές της.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 157,03 μονάδων στις 24.527,27 μονάδες (+0,64%).

Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών τεχνολογίας έκλεισε ενισχυμένος κατά 66,48 μονάδες (+0,95%), στις 7.098,31 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ενδεικτικός της γενικής τάσης, κατέγραψε άνοδο 14,29 μονάδων (+0,54%), στις 2.651,07 μονάδες.

Πτώση για το αμερικανικό αργό

Με πτώση έκλεισε η τιμή του αμερικάνικου αργού, διαγράφοντας τα κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα την Τετάρτη, αφότου τα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης έδειξαν ότι τα εγχώρια αποθέματα αργού πετρελαίου μειώθηκαν για δεύτερη συνεχή εβδομάδα, αλλά πολύ λιγότερο από ό,τι αναμενόταν.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό αργό για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 50 σεντς ή 1% και έκλεισε στα 51,15 δολ. το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.