ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αττικός Κύκλος: Ο Πατούλης απάντησε λίγο σαν… Πατούλης!

Αττικός Κύκλος: Ο Πατούλης απάντησε λίγο σαν… Πατούλης!

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με ανακοίνωση που εξέδωσε σχολίασε τους ισχυρισμούς του Γιώργου Ιωακειμίδη στην ομιλία του στο Ζάππειο 

Την δική του απάντηση στην ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη δίνει μέσω ανακοίνωσης ο επικεφαλής της παράταξης Αττικός Κύκλος, Γιώργος Ιωακειμίδης.

«Ο κ. Πατούλης δια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, απάντησε, λίγο «σαν Πατούλης» είναι η αλήθεια, στην χθεσινή παρουσίαση υποψηφιότητας του Γ. Ιωακειμίδη για την Περιφέρεια στο κατάμεστο Ζάππειο.

Λίγο σαν Πατούλης, με δυσανεξία εμφανή στην πολιτική κριτική, γιατί κατηγορεί τον δήμαρχο Ρέντη-Νίκαιας για ψεύτη, λαϊκιστή και …αριστερό.

Το ψεύτης είναι χαρακτηρισμός, ας μην το σχολιάσουμε. Τους ψεύτες δεν τους ψηφίζουν 30 χρόνια οι πολίτες κι ο δήμαρχος Ρέντη Νίκαιας εκλέγεται για 7 συναπτές θητείες. Ανακρίβειες, πολύ περισσότερο ψέματα, στον χθεσινό λόγο του δημάρχου δεν υπάρχουν. Υπάρχει κριτική της αποτυχημένης διοίκησης Πατούλη. Κριτική που θα συνεχισθεί αναλυτικά και συγκεκριμένα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Λαϊκιστής είναι όποιος τάζει και δεν κάνει. Αυτό είναι χαρακτηριστικό της διοίκησης Πατούλη, συνιστά βασικό λόγο της αναξιοπιστίας της. Το πρόγραμμα του κ. Πατούλη του 2019 είναι εδώ, αμείλικτο και διαφωτιστικό. Τι έταξε , τι έκανε και κυρίως τι δεν έκανε. Σε αυτό αναφέρθηκε χθες ο Γ. Ιωακειμίδης.

Το αριστερός που προσάπτεται ως κατηγορία ένα και μόνο πράγμα επιβεβαιώνει.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πατούλης είναι «γυμνός» και κρύβεται πίσω από τη Ν.Δ. για να κρύψει την αποτυχία του.

Στην ανακοίνωση του αναφέρει και το πρωτάκουστο: «Προφανώς δεν πήρε σοβαρά υπόψη του (σσ ο Ιωακειμίδης) το μήνυμα των τελευταίων εκλογών, όπου στη συνείδηση των πολιτών είναι οριστικά καταδικασμένα ο λαϊκισμός και το ψέμα, ιδίως (υπογράμμιση σς) όταν αυτά προέρχονται από εκπροσώπους της Αριστεράς».

Ιδίως κ. Πατούλη;

Όπως χθες τόνισε ο Γ, Ιωακειμίδης οι «αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι ένας τρίτος γύρος, για να δοκιμάσουν τα κόμματα ακόμη μια φορά τις δυνάμεις τους», «η περιφέρεια δεν είναι μπλε πράσινη ή κόκκινη, είναι των 4 εκ. πολιτών της».

Η αυτοδιοίκηση είναι ο αρωγός των 66 δήμων που την απαρτίζουν, ο συντονιστής των διαδημοτικών έργων και ο εταίρος διακυβέρνησης της κεντρικής κυβέρνησης στην Αττική

Αυτός είναι ο ρόλος της, ακομμάτιστα και αχρωμάτιστα, δηλαδή ακριβώς ότι δεν έκανε και δεν κάνει ο κ. Πατούλης.

Τα έργα και ημέρες της διοίκησης Πατούλη, θα τεθούν ένα ένα , γραμμή προς γραμμή στο δημόσιο διάλογο στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ήρεμα, στοιχειοθετημένα και καταλυτικά.

Θα κληθεί να απολογηθεί, γιατί για παράδειγμα το 2019, έλεγε πως θα κλείσει τη Φυλή, «την μεγαλύτερη χαβούζα της Ευρώπης», όπως την αποκαλούσε, και η Φυλή εξακολουθεί να ψηλώνει αδιέξοδα και άκρως επικίνδυνα από τα σκουπίδια του μισού Λεκανοπεδίου.

Το ίδιο για τα τρία εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων, που έταζε, αλλά δεν υπάρχουν ούτε στα χαρτιά.

Το ίδιο για τον Κηφισό και το κυκλοφοριακό χάος που ταλαιπωρεί καθημερινά τους πολίτες. Αποποιείται των ευθυνών, περιορίζοντας ψευδώς το ρόλο της Περιφέρειας σε δράσεις οδικής ασφάλειας. Θα πρέπει, νηφάλια και συγκεκριμένα να εξηγήσει γιατί καθυστερεί αδιανόητα το έργο μελέτης της Παραλιακής, γιατί στον Κηφισό δεν υπάρχει μέριμνα απομάκρυνσης οχημάτων με βλάβη, γιατί μία, έστω μία παρέμβαση ανακούφισης κυκλοφορίας στον Κηφισό δεν έχει μελετηθεί, προχωρήσει, υλοποιηθεί.

Είναι ίδιον Πατούλη, να κρύβεται πίσω από αριθμούς χωρίς νόημα , όπως τα 2000 έργα μικρά και μεγάλα που αναφέρει, όπου δεν διασαφηνίζεται πόσα είναι μικρά και πόσα μεγάλα, ποια έχουν ολοκληρωθεί ποια έχουν μελετηθεί, ποια (τα περισσότερα μήπως;) έχουν απλώς αναγγελθεί ή είναι απλώς εγγεγραμμένα από το 2010.

Όσο για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, είναι άσκημο πράγμα να κοροϊδεύεις τον κόσμο. Με απλά λόγια η απορροφητικότητα σήμερα έχει σχέση με 5 χρόνια πριν. Δηλαδή με την προηγούμενη διοίκηση περισσότερο και με τον κ. Πατούλη λιγότερο.

Μέσα στη ζέστη και στην ταλαιπωρία Πατούλη στον Κηφισό, στην Κατεχάκη, στην Παραλιακή, τα πολλά λόγια και οι μακροσκελείς ανακοινώσεις ούτε διαβάζονται, ούτε προσθέτουν ιδιαίτερα.

Ο Αττικός κύκλος συνεργασίας του οποίου ηγείται ο Γ, Ιωακειμίδης ξεκίνησε χθες για να νικήσει η αυτοδιοίκηση, όχι η κακοδιοίκηση, για να βελτιωθεί η ζωή των 4 εκατ. Πολιτών της περιφέρειας στις 8 Οκτωβρίου», καταλήγει ο κ. Ιωακειμίδης.