ΠΟΛΙΤΙΚΗ

LIVE BLOG Βουλή: Η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

LIVE BLOG Βουλή: Η «μάχη» των πολιτικών αρχηγών για την πανδημία - Λεπτό προς λεπτό οι εξελίξεις

Τη συζήτηση για την πανδημία του κορονοϊού και τη διαχείρισή της προκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας χρήση του άρθρου 142Α του Κανονισμού της Βουλής

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει για την κυβερνητική πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δίνοντας στοιχεία για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, τα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού, αλλά και το μείζον θέμα των εμβολιασμών.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει τα «πυρά» του τόσο στο πεδίο του προγραμματισμού των εμβολιασμών και της επάρκειας τους, όσο και στο πεδίο της οικονομίας και των μέτρων αντιμετώπισης της κρίσης.

Στο ζήτημα του αριθμού των εμβολίων αλλά και της οργάνωσης των εμβολιασμών θα αναφερθεί και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννήματα, ενώ αναμένεται να «ανοίξει» το ζήτημα των κρουσμάτων και των καταγγελιών για δίπλα βιβλία καταγραφής, μετά τις καταγγελίες που έγιναν από την Κοζάνη.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας αναμένεται να καταγγείλει την Ευρωπαϊκή Ένωση για αδιαφάνεια στα συμβόλαια των εμβολίων, αλλά και για την απαγόρευση κατάρτισης διμερών συμφωνιών των κρατών μελών.

Τέλος, κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της αναμένεται να κάνει και γενικός γραμματέας του Μερα25 Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος έχει δηλώσει αντίθετος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, πεδίο στο οποίο αναμένεται για ακόμη μια φορά να αναπτύξει την ομιλία του ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης.

Διαβάστε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο LIVE BLOG του Newsbomb.gr: