ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψήφος αποδήμων: Κουτσούμπας – «Ναι» υπό προϋποθέσεις – Τα τρία κύρια κριτήρια

Ψήφος αποδήμων: Κουτσούμπας – «Ναι» υπό προϋποθέσεις – Τα τρία κύρια κριτήρια
«Όχι» στην επιστολική ψήφο από το ΚΚΕ
INTIME NEWS

Τις απόψεις του ΚΚΕ σχετικά με την ψήφο των αποδήμων Ελλήνων, έθεσε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνάντηση στη Βουλή, την Παρασκευή (11/10/2019).

Πρέπει να εξασφαλιστεί η ψήφος των Ελλήνων που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, με συγκεκριμένα όμως κριτήρια, δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

Αυτά είναι: οι απόδημοι να έχουν σχέση με την Ελλάδα, η οποία να εκφράζεται με την ύπαρξη ΑΦΜ και φορολογητέας περιουσίας στη χώρα. Έτσι, ο Έλληνας μετανάστης θα εκφράζεται για την εκάστοτε πολιτική ηγεσία που εκλέγεται και για τους νόμους που πλήττουν τον ίδιο και το εισόδημά του, ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας. Επίσης, πρέπει να είναι εύλογο το χρονικό διάστημα που απουσιάζει από την Ελλάδα, για παράδειγμα 30 χρόνια. Το ΚΚΕ απορρίπτει την επιστολική ψήφο. Πρέπει να είναι αυτοπρόσωπη η εκλογή και να υπάρχουν εκλογικά τμήματα σε πρεσβείες, προξενεία και χώρους που να διευκολύνουν την εκλογική διαδικασία, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Θα συμμετάσχουμε στη συζήτηση και η οριστική μας στάση θα καθοριστεί από το τελικό νομοσχέδιο και τι ακριβώς θα προβλέπει για τα ζητήματα που θέσαμε», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ψήφος αποδήμων: «Ναι» από Γεννηματά, «όχι» από Τσίπρα σε Μητσοτάκη

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις