ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ – Σακελλάρης: Ομολογία αποτυχίας του Μητσοτάκη το lockdown

ΣΥΡΙΖΑ – Σακελλάρης: Ομολογία αποτυχίας του Μητσοτάκη το lockdown

Να πάψει να κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη» καλεί την κυβέρνηση το μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Δημήτρης Σακελλάρης ζητά την συγκρότηση και υλοποίηση ενός σχεδίου, ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την πανδημία, ενώ επισημαίνει πως η κυβέρνηση είναι υπόλογη για μια σειρά από ζητήματα.

Η κριτική του κ. Σακελλάρη είναι σφοδρότατη, καταγγέλλοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ολιγωρία, υπογραμμίζοντας πως το προσωπικό κόστος, το οικονομικό, εργασιακό και υγειονομικό θα είναι τεράστιο για τους πολίτες.

Σε περιόδους κρίσεων, όπως και της σημερινής πανδημίας, η μικροκομματική αντιπαράθεση δεν αφορά κανέναν.

Ωστόσο, κάποια στιγμή, πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και να καταλογίζουμε τις ευθύνες που αναλογούν στους υπευθύνους της λήψης αποφάσεων για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Και όχι, υπεύθυνος, δεν είναι ο πολίτης! Ήρθε η ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ να πάψει να κρύβεται πίσω από την «ατομική ευθύνη».

Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί την αντιμετώπιση μιας πανδημίας σε ιατρικό επίπεδο, καθώς αυτό αποτελεί ευθύνη της επιστημονικής κοινότητας. Οφείλει βέβαια να έχει την αυτοσυγκράτηση να μην κατηγορεί τους επιστήμονες για την «καθυστέρηση» εύρεσης της θεραπείας. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις δεν έχουν την ταχύτητα των απευθείας αναθέσεων στις οποίες έχουν συνηθίσει ορισμένοι.

Αυτό που οφείλει όμως, να πράξει μια κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και τους πολίτες της, είναι να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα σχέδιο, ώστε να έχουμε τις λιγότερες δυνατές απώλειες από την πανδημία, είτε σε επίπεδο πρόληψης είτε σε επίπεδο άμβλυνσης των συνεπειών της.

Ως εκ τούτου, η Κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί εκκίνησε τον τουρισμό χωρίς ενιαίους κανόνες και χωρίς υποχρεωτικά αρνητικά τεστ σε όλους όσοι ήθελαν να επισκεπτούν τη χώρα μας.

Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί δε φρόντισε έγκαιρα για την αποφυγή του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσλαμβάνοντας προσωπικό και προμηθευόμενη τα οχήματα.

Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί «άνοιξε» τα σχολεία με 25 έως 27 παιδιά ανά τάξη στα μεγάλα αστικά κέντρα και με λιγότερους καθηγητές.

Η Κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί δεν ενίσχυσε το Ε.Σ.Υ. με μόνιμο προσωπικό, δεν αύξησε τις ΜΕΘ στο βαθμό που όφειλε, ούτε τις στελέχωσε. Δεν έδωσε στους πολίτες τη δυνατότητα δωρεάν τεστ.

Αυτά περί πρόληψης. Όσον αφορά τις συνέπειες, η Κυβέρνηση είναι υπόλογη για την ανεπάρκεια των μέτρων που έλαβε για τη στήριξη επιχειρήσεων, εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Τέλος, η Κυβέρνηση είναι υπόλογη γιατί, διαχειριστικά, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την κρίση και πολιτικά, επιλέγει να κρυφτεί πίσω από την ατομική ευθύνη και την μιντιακή της υπεροπλία.

Όμως, κάποια στιγμή, τα ψέματα τελειώνουν και όλοι έρχονται αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους, ή της αδράνειάς τους, σε επίπεδο πολιτικού κόστους. Αυτό όμως δεν ενδιαφέρει κανέναν σε αυτή τη συγκυρία.

Το προσωπικό όμως κόστος σε οικονομικό, εργασιακό, υγειονομικό και κοινωνικό επίπεδο, το πληρώνει, ήδη, το σύνολο των πολιτών και το πληρώνει ακριβά!

ΥΓ. Δε δικαιούται να ισχυριστεί η κυβέρνηση ότι δεν ήξερε τι είχε να αντιμετωπίσει, 9 μήνες μετά την εμφάνιση της πανδημίας.

Υ.Γ.2 Και ακόμη δεν μπήκαμε στα «μεγάλα κρύα»

Υ.Γ.3 Με αλληλεγγύη και πείσμα θα απαιτήσουμε αλλαγή πολιτικής και θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε και αυτό το κυβερνητικό αδιέξοδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Τι μένει ανοιχτό από το Σάββατο – Πώς θα μετακινούμαστε, τι θα γίνει με τα σχολεία