ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ανταλλαγή απόψεων» για τον Βενιζέλο οι υπουργικοί διαξιφισμοί

«Ανταλλαγή απόψεων» για τον Βενιζέλο οι υπουργικοί διαξιφισμοί

Χαμηλώνει τους τόνους ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την «ηχηρή» διυπουργική σύγκρουση στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, λέγοντας ότι «στο υπουργικό συμβούλιο πρέπει να ακούγονται απόψεις, δυστυχώς όμως στη χώρα μας ενοχοποιούνται πολιτικά τα πάντα, ακόμα και η ανταλλαγή απόψεων».

Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «πρέπει να επικρατήσει η συνοχή και εθνική αντίληψη. Καταβυθιζόμαστε στην ίντριγκα και την παραπολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι χθες Βενιζέλος και Ρέππας επέκριναν τον κ. Γιάννη Ραγκούση για τα αποτελέσματα της απογραφής των δημοσίων υπαλλήλων, οδηγώντας πολλούς στο συμπέρασμα ότι δημιουργούν αντίπαλο μπλοκ απέναντι στην τρόικα του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα όμως ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να εμφανίσει ένα πιο ενωτικό προφίλ, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Έλεος αφήστε την χώρα να ονειρευτεί, να αναπνεύσει και ας μην τα μετράμε με τα σταθμά μιας ξεπερασμένης πολιτικής».

Επίσης, ο υπουργός αισθάνθηκε την ανάγκη να αποκαταστήσει την «παρεξήγηση» που δημιουργήθηκε όταν ο ίδιος είπε ότι αισθάνεται «εξουθενωμένος», διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κουρασμένος αλλά «ότι συμπάσχω με τους έλληνες πολίτες που έχουν εξουθενωθεί από την κατάσταση και μακάρι να τους απαλλάξω από ένα μικρό μέρος του βάρους».