ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2019: Σε ποια σημεία θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι θα ανακοινώσει

ΔΕΘ 2019: Σε ποια σημεία θα εστιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι θα ανακοινώσει

To ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα των ροών μισθωτής απασχόλησης που κατέδειξε για τον μήνα Αύγουστο θα αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΔΕΘ. Παραδοσιακά, ο Αύγουστος είναι ο μήνας των απολύσεων κάτι που αποτυπωνόταν σε όλα τα στοιχεία της Εργάνη από το 2015 και μετά. Ωστόσο, ο Αυγουστος του 2019 είναι θετικός, οι προσλήψεις είναι περισσότερες κατά 3.111 και ο πρωθυπουργός της χώρας θέλει να εντάξει το στοιχείο αυτό στην ευρύτερη πολιτική του στρατηγική που λέει ότι το οικονομικό κλίμα έχει αλλάξει και πλέον η αγορά εργασίας «ανοίγει».

Επίσης, ο πρωθυπουργός θα υπερασπιστεί την διάταξη της απόσυρσης του βάσιμου λόγου απόλυσης που είχε έρθει αρχές Αυγούστου με την μορφή κατεπείγουσας τροπολογίας θεωρώντας ότι, λόγω αυτής, η αγορά εργασίας ανταποκρίθηκε θετικά. Και μάλιστα, θα έχει την ευκαιρία να επικρίνει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την τροπολογία, καθώς εν τέλει οι ισχυρισμοί τους ότι θα ισοπεδώσει την αγορά και θα φέρει κύμα απολύσεων, αποδείχτηκαν αβάσιμοι.

Οι δύο αυτές αναφορές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντάσσονται στο σχεδιασμό του πρωθυπουργού να αναδείξει το νέο αναπτυξιακό και φιλοεπενδυτικό πλαίσιο της πολιτικής του. Αλλωστε, θα αναφέρει τις επενδύσεις που ξεκλείδωσαν (Ελληνικό, Cosco, Σκουριές) με ιδιαίτερη αναφορά στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, μιας και θα αναφερθεί σε ένα κοινό στην Βόρεια Ελλάδα που είναι ένθερμο της επένδυσης και αφορά εκατοντάδες οικογένειες που ουσιαστικά ζουν από αυτήν.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο πρωθυπουργός θα αναφέρει εκ νέου την «συμφωνία κυρίων» που επέτυχε πριν μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των παραγωγικών φορέων και εργαζομένων στην βάση ενός τρίπτυχο που έχει να κάνει με την ανάπτυξη, την ελάφρυνση της φορολογίας, τη διατήρηση και αύξησης των θέσεων εργασίας. Παρ’ όλα αυτά, θα τονίσει ότι δεν θα δεχτεί σε καμία περίπτωση παραβατικότητα στην αγορά εργασίας μιας και πλέον οι παραγωγικοί φορείς έχουν ένα πολύ καλό φορολογικό και ευρύτερο οικονομικό πλαίσιο να δραστηριοποιηθούν. Και βέβαια, θα υπενθυμίσει ότι είναι στα σκαριά και η μείωση του μη μισθολογικού κόστους για τις επιχειρήσεις μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες.

Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να αναφέρει και νέες πολιτικές ενίσχυσης της αγοράς εργασίας που θα ενταχθούν στο μεταρρυθμιστικό αφήγημα «ανάπτυξη και δουλειά για όλους» που σκοπεύει να παρουσιάσει στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Άλλωστε, όπως θα αναφέρει, η Ελλάδα για τα ξένα δίκτυα και τους διεθνείς οίκους «είναι πλέον η μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις».

Πηγή: Cnn.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Σκοτώθηκε πασίγνωστη τραγουδίστρια σε τροχαίο

Νέα δημοσκόπηση: Δείτε τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη

Σχετικές ειδήσεις