ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτική «θύελλα» μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Πολιτική «θύελλα» μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ το πρωί της Δευτέρας, με την κυβέρνηση να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ πως επιλέγει να ταυτιστεί με τους «μπαχαλάκηδες» και την αξιωματική αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

Στο «χορό» της αντιπαράθεσης μπήκε και το Κίνημα Αλλαγής, που σε ανακοίνωσή του τόνισε ότι ναι μεν θεωρεί επιβεβλημένη την επέμβαση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο -όπου χτες ανακαλύφθηκε οπλοστάσιο- επεσήμανε, όμως, δε ότι δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίασε που «έπρεπε, με περιφρούρηση του χώρου, να είχαν αποφευχθεί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση και οι πολίτες θέλουν ανοιχτά πανεπιστήμια και ανοιχτά μυαλά.

«Οι μόνοι που θέλουν κλειστά Πανεπιστήμια και σκουριασμένα μυαλά, είναι οι γνωστοί “μπαχαλάκηδες” που τα μετέτρεψαν σε άσυλα ανομίας» είπε ο κ. Πέτσας, και συμπλήρωσε:

«Χθες η Αστυνομία, ακούγοντας τη φωνή αγωνίας φοιτητών και καθηγητών που έβλεπαν το Πανεπιστήμιό τους να μετατρέπεται σε κέντρο ανομίας, εξάρθρωσε γιάφκα στα υπόγεια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)».

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον «λαλίστατο κατά άλλα», όπως τον χαρακτήρισε, ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν σχολίασε το θέμα.

«Όχι μόνο αυτό. Σήμερα είδαμε στελέχη του να πρωτοστατούν σε διαδηλώσεις προκειμένου να συνεχιστεί η ίδια νοσηρή κατάσταση. Η σημερινή ένοχη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση υπέθαλψε επί 4,5 χρόνια αυτές τις συμπεριφορές. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει πάλι να ταυτιστεί με τους “μπαχαλάκηδες”. Η στάση του εξοργίζει την ελληνική κοινωνία και τη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών. Η ιστορία τους ξεπέρασε. Οι Έλληνες πολίτες στις γειτονιές και οι φοιτητές στα Πανεπιστήμια θα αισθανθούν και πάλι ασφαλείς και ελεύθεροι από τη φασιστική επιβολή της άποψης ισχνών μειοψηφιών» είπε ο κ. Πέτσας.

ΣΥΡΙΖΑ: Εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε με τη σειρά του τον πρωθυπουργό ότι επειδή δεν καταφέρνει να μαζέψει «ούτε τους βουλευτές του» για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει στο προσφυγικό, βάζει μπροστά το «δόγμα “νόμος και τάξη” με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη» για να «συγκρατήσουν το ακροδεξιό ακροατήριό τους».

«Η εισβολή των ΜΑΤ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και οι απρόκλητες επιθέσεις με ξύλο και χημικά σε φοιτήτριες, φοιτητές και δημοσιογράφους αποτελούν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό της κυβέρνησης, μήπως και ξεχαστεί το φιάσκο στη διαχείριση του προσφυγικού», τονίζει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, και συμπληρώνει:

«Οι εικόνες ντροπής στην ΑΣΟΕΕ, η κατασυκοφάντηση του φοιτητικού κινήματος και του ασύλου παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, που η νεολαία ήταν ο εσωτερικός εχθρός και νόμος ήταν το δίκαιο του χωροφύλακα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που το μόνο που πετυχαίνει με την ανευθυνότητά της είναι να πυροδοτεί επικίνδυνες καταστάσεις».

Στην αντεπίθεση κυβερνητικοί κύκλοι

Λίγη ώρα αργότερα, κυβερνητικοί κύκλοι βγήκαν στην αντεπίθεση και σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% επέστρεψε δυναμικά αφήνοντας τα σοσιαλδημοκρατικά κοστούμια στα αζήτητα. Αναμένουμε ανάρτηση στο Facebook από τον κ. Τσίπρα, με την οποία θα μας εξηγεί γιατί η γιάφκα, τα ρόπαλα και τα κράνη, προάγουν την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Προς το παρόν πάντως προτιμά τη σιωπή. Ίσως καλύπτεται από το παραλήρημα του κ. Ραγκούση».

ΚΙΝΑΛ: «Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη»

«Επιβεβλημένη» θεωρεί το Κίνημα Αλλαγής την επέμβαση της Αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ), όπου αποκαλύφθηκε οπλοστάσιο αναρχικών, εκφράζοντας την στήριξη του κόμματος. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το Κίνημα Αλλαγής υπογραμμίζει ότι η θέση της «παράταξή μας διαχρονικά και έμπρακτα, είναι απέναντι στη βία και στην ανομία. Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Ωστόσο, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε, με περιφρούρηση του χώρου, να είχαν αποφευχθεί.

«Χρειάζεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη» αναφέρει το ΚΙΝΑΛ και καταλήγει: «Επισημαίνουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας, εννοούμε κανένας…».

Πηγή: Cnn.gr