ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Παπαδημούλης: «Ο Παπούλιας πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα»

Δ. Παπαδημούλης: «Ο Παπούλιας πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα»

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σέβεται τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα», τόνισε αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ανώτατου Πολιτειακού Παράγοντα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, προσθέτοντας πως ο κ. Παπούλιας δεν μπορεί να δηλώνει ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και πως κάτι τέτοιο είναι «σαν να θέλει να καταργήσει όσους την αντιπολιτεύονται».

Μιλώντας στον ANT1 radio, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως o Κάρολος Παπούλιας μίλησε γενικά και σιβυλλικά για να στηρίξει την κυβέρνηση Παπαδήμου και πως λειτούργησε ως υποστηρικτής της κυβέρνησης, και όχι ως Πρόεδρος όλων των Ελλήνων.

«Έχω την εντύπωση ότι ο κ. Παπούλιας μιλούσε περισσότερο για έναν εσωτερικό πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου από κόμματα και πρόσωπα που υποτίθεται ότι μετέχουν και στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανόν δηλαδή να έκρουε τον κώδωνα για ορισμένους οι οποίοι θέλουν να αντιμετωπίζουν τον κ. Παπαδήμο όπως αντιμετώπιζε ο κ. Μητσοτάκης πριν από 20 χρόνια τον κ. Ζολώτα, ροκάνιζε καθημερινά την καρέκλα του», σημείωσε, προσθέτοντας πως «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να σέβεται τις αρμοδιότητες που απορρέουν από το Σύνταγμα, και να μην ανακατεύεται στην πολιτική και κομματική διαμάχη. Όταν γνωρίζει ότι ορισμένα κόμματα στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση και μετέχουν σε αυτή, και ορισμένα αντιπολιτεύονται, δεν μπορεί να δηλώνει ότι όλοι στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι σαν να θέλει να καταργήσει όσους διαφωνούν με αυτήν, όσους την αντιπολιτεύονται – όπως έχουν κάθε υποχρέωση και δικαίωμα, και οι οποίοι όπως δείχνει η εμπειρία και οι δημοσκοπήσεις κάθε μέρα που περνάει αυξάνονται, γιατί διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι μια από τα ίδια σε ότι αφορά την πολιτική που εφαρμόζει και μάλιστα στο οικονομικό της σκέλος εφαρμόζει και μια ακόμη σκληρότερη πολιτική. Όσοι πίστεψαν ότι με την αντικατάσταση του αρχιμάγειρα θα γίνει νοστιμότερο το φαγητό, και καλύτερη η συνταγή, διαψεύδονται».