ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά της διαρχίας ο Γ. Μίχας

Κατά της διαρχίας ο Γ. Μίχας

Κατά της διαρχίας στο ΠΑΣΟΚ τάχθηκε κατά την τοποθέτησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Μίχας.

Στην παρέμβασή του ο κ. Μίχας τόνισε πως πρέπει να ανοίξουν άμεσα οι διαδικασίες για την αλλαγή της ηγεσίας, σημειώνοντας πως είναι λάθος ο πρόεδρος που θα ηγηθεί του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, να μην έχει πρώτα διασφαλίσει τουλάχιστον την εμπιστοσύνη των μελών και φίλων του Κινήματός.

«Η συζήτηση για το αύριο του ΠΑΣΟΚ πρέπει να διεξαχθεί ενώπιον των πολιτών», δήλωσε ο κ,. Μίχας ξεκαθαρίζοντας πως απαιτείται επανακαθορισμός της δημοκρατικής παράταξη.

«Δεν έχουμε πολιτικό χρόνο στη διάθεσή μας. Επείγει να λάβουμε συλλογικά και υπεύθυνα – αποφάσεις για το μέλλον. Το οφείλουμε στην δημοκρατική παράταξη, αλλά κυρίως στη χειμαζόμενη πατρίδα μας.

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες, με καθορισμένα βήματα από τα συντεταγμένα όργανα άμεσα πριν τις Εθνικές Εκλογές, χωρίς να δημιουργήσουμε πρόβλημα στις αποφάσεις για την σωτηρία της χώρας.

Αν ο Πρόεδρος θέλει να συνεχίσει να ηγείται του πρέπει να ανοίξουν οι καταστατικές διαδικασίες εκλογής άμεσα, και δεύτερον να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο με θέμα τον απολογισμό, τις εξελίξεις και την έναρξη των διαδικασιών για τακτικό συνέδριο που θα καθορίσει την πολιτική μας ταυτότητα και θα εκλέξει τα νέα όργανα του κινήματος» δήλωσε ο κ. Μίχας.