ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία

Μητσοτάκης: Βάζουμε τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία
INTIME NEWS

Το «παρών» στο συνέδριο «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έδωσε το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αποτελεί πρώτη μου προτεραιότητα να βάλουμε ένα τέλος στην απαράδεκτη φορολογική πολιορκία» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. από το βήμα του συνεδρίου «Future of Retail» της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, απαριθμώντας τις ενέργειες που έχει δρομολογήσει ήδη η κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

«Ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε ήδη κατά 22%, μάλιστα ένα χρόνο νωρίτερα από ότι είχαμε δεσμευτεί, ο συντελεστής φόρου στις επιχειρήσεις έπεσε ήδη από 28% στο 24% και ο φόρος στα μερίσματα από 10% στο 5%. 1,2 δισ. μειώσεων στους φόρους που ψηφίστηκαν στον προϋπολογισμό του 2020 τα 700 εκατ. αφορούν τον κόσμο της επιχειρηματικότητας, μεγάλης, μεσαίες και μικρής» είπε συγκεκριμένα.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους ο Πρωθυπουργός είπε: «Εσείς είστε η μεσαία τάξη της χώρας που πιέστηκε αλλά άντεξε τα χρόνια της κρίσης» και πρόσθεσε πως «το λιανεμπόριο υπήρξε πάντα μέτρο ευημερίας του τόπου».

«Τόσο η αξία όσο και ο όγκος των πωλήσεων στη λιανική κινούνται σε θετική τροχιά, και αποτυπώνει το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας το οποίο επικρατεί στην αγορά. Όμως δεν έχω αυταπάτες. Ο δρόμος που πρέπει να διανύσουμε είναι μακρύς, αν αναλογιστούμε την κατάσταση σήμερα αλλά και τις δυνατότητες οι οποίες υπάρχουν» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης..

Ανέφερε ακόμη πως το μερίδιο του λιανεμπορίου στο εθνικό εισόδημα είναι τώρα πάνω από 10% και οι θέσεις εργασίας που προσφέρει ξεπερνούν τις 700.000 δηλαδή το 18% του συνόλου των εργαζομένων» και συμπλήρωσε πως ο κλάδος «καλείται να προσαρμοστεί δημιουργικά στις ανάγκες του συνολικού μετασχηματισμού της ελληνικής και της διεθνούς οικονομίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι χώρες με τους πιο ισχυρούς στρατούς: Σε ποια θέση είναι η Ελλάδα

Σχετικές ειδήσεις