ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Δένδιας: Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης
InTime

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων σε παρέμβασή του στην υπουργική συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου.

Τη Δευτέρα (9.11) ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε τη στήριξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής, τονίζοντας τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στο στόχο αυτό, ήδη από το 2003 και τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δια-συνδεσιμότητα της περιοχής.

Μάλιστα, έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής θα πρέπει να γίνει μέσω μιας διαδικασίας βασισμένης στις αξίες (merit-based approach) και ότι αυτή η διαδικασία είναι προς όφελος τόσο των κρατών της περιοχής, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η πλήρωση των κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι κομβικής σημασίας.

Στην παρέμβαση του ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες, μέσω της πολυμερούς συνεργασίας, να αντιμετωπισθούν προκλήσεις όπως οι συνέπειες του COVID-19. Θυμίζουμε πως στην υπουργική συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου συμπροεδρεύουν Σκόπια και Βουλγαρία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Αγία Βαρβάρα: Αυτή είναι η 50χρονη που δολοφόνησαν άγρια η 15χρονη κόρη της και ο φίλος της