ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορονοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού

Κορονοϊός: Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το εθνικό σχέδιο εμβολιασμού
Intime News

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ' αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού

Με πυρετώδεις ρυθμούς πραγματοποιούνται οι προετοιμασίες στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υποδοχή του εμβολίου της Pfizer, που αναμένεται στις 27 Δεκεμβρίου. Η Ελλάδα όπως έχει γίνει γνωστό θα λάβει σε πρώτη φάση 300.000 εμβόλια, ενώ ήδη έχει τεθεί, σε εφαρμογή, στη χώρα, η επιχείρηση «Ελευθερία», για την διεκπεραίωση των εμβολιασμών.

Με τις μέρες πλέον να μετρούν αντίστροφα, σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (18/12), υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για την υλοποίηση του σχεδίου εμβολιασμού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα είναι από τους πρώτους που θα κάνει το εμβόλιο, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμη το πότε.

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και σ' αυτή θα λάβουν μέρος τα επιτελικά στελέχη που εμπλέκονται στο Εθνικό Σχέδιο εμβολιασμού.

«Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η πατρίδα μας καλείται να αναμετρηθεί με το μεγάλο στοίχημα του εμβολιασμού. Η κυβέρνηση οργάνωσε και ήδη εφαρμόζει ένα Εθνικό Σχέδιο ώστε η θωράκιση κατά του κορονοϊού να φτάσει δωρεάν σε κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, σε κάθε γωνιά του τόπου» είχε αναφέρει Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση για την κύρωση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, υπογραμμίζοντας πως σε λίγα εικοσιτετράωρα, «ξεκινά η εθνική εκστρατεία για τον εμβολιασμό η οποία σηματοδοτεί, ταυτόχρονα, όχι το τέλος της αρχής αλλά την αρχή του τέλους».

Την ανακοίνωση για το ξεκίνημα των εμβολιασμών στις 27,28 και 29 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε, μέσω twitter, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: «στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε όλη την Ευρώπη».

«Είναι η ώρα της Ευρώπης» συμπλήρωσε η πρόεδρος της Κομισιόν συμπληρώνοντας ότι «προστατεύουμε μαζί τους πολίτες μας».

Υπενθυμίζεται ότι ευρωπαϊκός οργανισμός φαρμάκων (ΕΜΑ) θα συνεδριάσει στις 21 Δεκεμβρίου προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BionTech.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Τι οδήγησε τη Δυτική Αττική σε αυστηρό lockdown – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν