ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ταραντίλης σε Νewsbomb.gr: Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στις διερευνητικές επαφές

Ταραντίλης σε Νewsbomb.gr: Υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στις διερευνητικές επαφές

Τα τελευταία χρόνια πάντα υπήρχε επικοινωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ωστόσο στη τρέχουσα συγκυρία υπάρχει συγκεκριμένο πλαίσιο στις συνομιλίες των δυο πλευρών δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Newsbomb.gr.

Όπως είπε οι διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας θα ξεκινήσουν στις 25 Ιανουαρίου όπως έχει ανακοινωθεί.

Κατα την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο θέμα των διερευνητικών επαφών δήλωσε πως η «ελληνική Κυβέρνηση -όπως από την αρχή είχε διακηρύξει- προσέρχεται στις διαβουλεύσεις με ειλικρινή και εποικοδομητική διάθεση, προκειμένου να δοθεί τέλος σε μια εκκρεμότητα -την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών- που ταλανίζει τις διμερείς σχέσεις εδώ και δεκαετίες. Η εξέλιξη αυτή έρχεται ως επιστέγασμα της εξωτερικής πολιτικής μας και συνιστά δικαίωση των κυβερνητικών χειρισμών, για πολλούς και σοβαρούς λόγους».

Και πρόσθεσε: «Από την αρχή η Ελλάδα είχε συμπυκνώσει τη θέση της στη φράση -που κατ’ επανάληψη διατύπωσε ο Πρωθυπουργός- «σταματούν οι προκλήσεις, αρχίζουν οι συζητήσεις».

«Και είμαστε τώρα σε αυτό ακριβώς το σημείο: Η Τουρκία έχει αποσύρει το Ορούτς Ρέις από περιοχές που επικαλύπτουν ελληνική υφαλοκρηπίδα και ζήτησε επανέναρξη των διερευνητικών επαφών, οι οποίες -όπως ανακοινώθηκε- θα ξεκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Ιανουαρίου».

Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε πως ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών αποτελεί συνέχιση από το σημείο που διακόπηκαν τον Μάρτιο του 2016 και θα έχουν ως αντικείμενο την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών (υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Χιόνια, θυελλώδεις άνεμοι και παγετός