ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή LIVE: Δείτε την «ώρα του πρωθυπουργού» για την αστυνομία βία και τη Νέα Σμύρνη

Βουλή LIVE: Δείτε την «ώρα του πρωθυπουργού» για την αστυνομία βία και τη Νέα Σμύρνη

Σύγκρουση κορυφής αναμένεται σήμερα στη Βουλή ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός απαντά στην ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ρωτά τον πρωθυπουργό αν θα συνεχίσει να επιτρέπει το «κρεσέντο αστυνομικής βίας», αλλά και γιατί δεν αποσύρει αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό από τους ελέγχους για τήρηση μέτρων COVID.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι επενδύει στο διχασμό και στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής έντασης. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία για τον αντίκτυπο των διαδηλώσεων στην διασπορά του κορονοιού.

Ο πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει στον Αλέξη Τσίπρα πως σε συνέντευξή του στις 9 Φεβρουαρίου δήλωσε ότι δέχεται το ρίσκο των διαδηλώσεων και ουσιαστικά λειτούργησε σαν υποκινητής διαδηλώσεων.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποδομήσει πλήρως τις επιθέσεις που δέχεται από το Μέγαρο Μαξίμου, συνδέοντας την αύξηση κρουσμάτων αστυνομικής βίας με την αποτυχία της κυβέρνησης να διαχειριστεί την πανδημία και την σκοπεύοντας να ρίξει όλη την ευθύνη για το κλίμα διχασμού που επικρατεί στην κοινωνία, στη πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή: