ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Γεωργιάδη: Πλαστές οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στη Βουλή λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κόντρα Τσίπρα - Γεωργιάδη: Πλαστές οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στη Βουλή λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Έναν νέο γύρο αντιπαράθεσης στη Βουλή, είχαν την Τρίτη το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας με τον Άδωνι Γεωργιάδη, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το Ελληνικό

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, χρησιμοποίησε και κατέθεσε στα πρακτικά, παλαιότερες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, στις οποίες ο υπουργός Ανάπτυξης διέψευδε τον εαυτό του ως προς τον χρόνο έναρξης των εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η αναδρομή του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε από την επόμενη κιόλας των εκλογών του 2019, όταν και ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε ότι άμεσα «θα μπουν μπουλντόζες» - κάτι που δεν έγινε μέχρι και σήμερα- μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2020, όταν και ο υπουργός, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε αναρμόδιος να απαντήσει επί του θέματος.

Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας αποκαλούσε κατά την ομιλία του τον Άδωνι Γεωργιάδη υπουργό «Αναπτύξεως» και όχι Ανάπτυξης, με σαφή ειρωνική διάθεση, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος ο υπουργός χρησιμοποιεί την «καθαρευουσιάνικη» κατάληξη.

Όταν ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο, επιχείρησε εν ολίγοις να παρουσιάσει την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το νομοσχέδιο για το Ελληνικό ως «κωλοτούμπα», παραδίδοντας στα πρακτικά μια σειρά από φωτογραφίες. Σε μία από αυτές, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται σε συνάντηση με την τότε δημοτική αρχή -που ήταν αντίθετη στο έργο- με ένα πανό.

Όμως, η Κουμουνδούρου καταγγέλλει ως πλαστή αυτή τη φωτογραφία. Η κίνηση Γεωργιάδη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραφείου Τύπου του κόμματος. «Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ανάπτυξης της -πλέον- ουραγού της ΕΕ, ο κυνηγός των "Μπούτς" και ο καταγγέλλων fake news Άδωνις Γεωργιάδης , μόλις κατέθεσε στην Βουλή έγγραφο προϊόν photoshop. Μπέρδεψε την ιδιότητα του Υπουργού με αυτήν του τρολ», έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Υπενθυμίζουμε ότι προ ημερών, Αλέξης Τσίπρας και Άδωνις Γεωργιάδης συγκρούστηκαν έντονα στη Βουλή, με αφορμή την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης σε βάφτιση που ήταν νονός, εν μέσω lockdown, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να τον υποδέχεται τότε στην αίθουσα της Ολομέλειας, με τη φράση «καλώς τον νονό».

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει να μάθει και αν η άδεια που είχε λάβει ο υπουργός για να παραστεί στην τελετή από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ήταν πραγματική ή πλαστή, ζητώντας την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σε περίπτωση που ήταν πλαστή, κίνηση που εξόργισε τον τελευταίο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Διπλό «μαύρο» ρεκόρ - 3.586 νέες μολύνσεις, 699 διασωληνωμένοι και 51 θάνατοι