ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Στις 18 Μαρτίου εκλογές από τη βάση

ΠΑΣΟΚ: Στις 18 Μαρτίου εκλογές από τη βάση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβούλιου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και αποφάσισε ομόφωνα την εκλογή από τη βάση προέδρου του Κινήματος την Κυριακή 18 Μαρτίου.

Επίσης αποφάσισε ότι θα προηγηθεί Εθνική Συνδιάσκεψη την Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Μαρτίου στο ΣΕΦ και εν συνεχεία σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, το μεσημέρι του Σαββάτου, για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων, οι οποίες πρέπει να πληρούν όλους τους όρους του Καταστατικού του Κινήματος.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, μετά την ολοκλήρωση του Πολιτικού Συμβουλίου, δήλωσε: «Αυτό αποτελεί μια σημαντική δημοκρατική κατάκτηση. Με την ευκαιρία αυτή ο πρόεδρος και το Πολιτικό Συμβούλιο καλούν όλα τα μέλη και τους φίλους της δημοκρατικής παράταξης να συμμετάσχουν μαζικά, ενεργά σε αυτή την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, σε αυτή τη γιορτή δημοκρατίας».

«Δεν φοβόμαστε την κοινωνία, το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη έχουν ισχυρό σύμμαχο. Δεν φοβόμαστε ούτε επεισόδια ούτε τραμπουκισμούς. Όσοι θα σχεδίαζαν επεισόδια είναι αυτοί που φοβούνται», τόνισε.

Ο κ. Μπεγλίτης είπε, ακόμα, ότι οι υποψηφιότητες θα επικυρωθούν από το Εθνικό Συμβούλιο το Σάββατο, 10 Μαρτίου.

Αναφερόμενος, τέλος, στον Μιχάλη Καρχιμάκη δήλωσε:

«Δεν τέθηκε θέμα Καρχιμάκη. Οι εξ αγχιστείας συγγενικές σχέσεις δεν μπορούν να ενοχοποιούνται ή να ποινικοποιούνται. Έχουμε συνείδηση της ευθύνης των θεσμικών προσώπων. Το Εθνικό Συμβούλιο μετά τον έλεγχο έχει 377 μέλη. Κάθε υποψήφιος πρέπει να συγκεντρώσει 94 υπογραφές».

Διαβάστε ακόμη:

Γ.Παπανδρέου: «Πήραμε πάνω μας όλο το βάρος της σωτηρίας της χώρας»

Πώς αποφάσισε να φύγει ο Γιώργος στις 18 Μαρτίου