ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Ανοιχτό να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και όποιος έχει κάνει μια δόση εμβολίου

Στέλιος Πέτσας
INTIME

Για τους εμβολιασμούς και τη σκέψη να θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος και όποιος έχει κάνει μια δόση εμβολίου μίλησε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεωρείται στην Ελλάδα πλήρως εμβολιασμένος ακόμα και όποιος έχει κάνει μόνο μια δόση εμβολίου άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε για τα προνόμια στους εμβολιασμένους πως «όταν έχουμε περιορισμένο αριθμό εμβολίων δεν μπορούμε να συζητάμε για προνόμια σε ανθρώπους που έχουν εμβολιαστεί γιατί δεν ήταν διαθέσιμα για όλους».

«Όσο, όμως, πλησιάζουμε σε ένα ποσοστό που τα εμβόλια θα είναι περισσότερα από τους ανθρώπους που θα επιθυμούν να το κάνουν ναι τότε θα πρέπει να υπάρχουν κάποια κίνητρα» πρόσθεσε ο κ. Πέτσας.

Μιλώντας για τα επόμενα βήματα «ελευθερίας» που αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι μπορούμε σιγά-σιγά να ανοίγουμε χωρίς να έχουμε κοινωνικό ρίσκο.

Αν και, όπως είπε, είμαστε κοντά στο τέλος του SMS, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τις πολλές κοινωνικές συναναστροφές.

Σημείωσε, επίσης, ότι μέχρι τέλος Μαΐου θα έχουν λυθεί τα προβλήματα με τα self test, τα οποία χαρακτήρισε ως ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα.

Ερωτηθείς, τέλος, για το εμβόλιο της Astrazeneca ανέφερε πως η επικοινωνιακή διαχείριση δεν ήταν κατάλληλη προσθέτοντας ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να δίνει αντιφατικά μηνύματα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: «Στοίχημα» για την ΕΛ.ΑΣ. η σύλληψη των δραστών – Συγκροτήθηκε ομάδα 20 αστυνομικών