ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Τα συγχαρητήριά του στο νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. ΕυάγγελοΒενιζέλο απέδωσε ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μάλιστα, ο κ. Παπαδήμος, ο οποίοςυποστήριξε ότι δεν πρέπει να παίρνει θέση σε τέτοια θέματα, συνεχάρη τον κ. Βενιζέλο κάνοντας λόγο για μία ειλικρινή συνεργασία και να του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Ο Πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «επιθυμώ να εξάρω το έργο του, το οποίο αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία, μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες». «Η Ελλάδα έχει πλέον εισέλθει σε ένα νέο στέρεο έδαφος και σε μία φάση θετικών προοπτικών. Ελήφθησαν δύσκολες αποφάσεις και επώδυνες για το λαό», δήλωσε στη συνέχεια. Ωστόσο, όπως είπε «οι αποφάσεις αυτές ήταν αναγκαίες για να παραμείνει η χώρα στο ευρώ».

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Παπαδήμο για τα θετικά του λόγια ζήτησε από την πλευρά του να μην υπάρξει χαλάρωση. «Διαπραγματευτήκαμε σε δύσκολες συνθήκες και δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε για να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει» ανέφερε στην τελευταία του συμμετοχή σε υπουργικό συμβύλιο.

Για μία κυβέρνηση που αφήνει μια κληρονομιά εθνικής συνεννόησης έκανε λόγο, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συνεχάρη και αυτό τον κ. Βενιζέλο.