ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη για τις καταστροφικές πυρκαγιές

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη
Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει στο κάδρο Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Χρυσοχοΐδη για τις καταστροφικές πυρκαγιές
In Τime

Σε τρία πρόσωπα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επικεντρώνει την κριτική του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις καταστροφικές πυρκαγιές με τον ΑΛέξη Τσίπρα να επισκέπτεται σήμερα την Ηλεία

Στην προσωποποίηση των ευθυνών για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν αφήσει βαρύ «αποτύπωμα» σε όλη τη χώρα προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγοντας, ωστόσο, να ζητήσει παραιτήσεις.

Όπως διεφάνη και στη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα αλλά και στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ρίξει το βάρος της κριτικής του σε τρία πρόσωπα: Τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ασκεί κριτική και στη λογική των μέτρων ανακούφισης και αποζημίωσης των πυρόπληκτων που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση με τον Νάσο Ηλιόπουλο να τονίζει ότι «αντί για πραγματικές αποζημιώσεις η κυβέρνηση θα δίνει δάνεια; Το 20% της στεγαστικής αρωγής θα αποτελεί άτοκο δάνειο. Δηλαδή ένας άνθρωπος που έχασε τους κόπους μιας ζωής μπορεί να βρεθεί να χρωστάει και 30χιλ στο κράτος. Δεν κατάφεραν να σταματήσουν τη φωτιά, δεν επιθυμούν να σταματήσουν την καταστροφή».

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την Ηλεία ο Αλέξης Τσίπρας, λίγες ημέρες μετά την επίσκεψή του στην Εύβοια αλλά και στο Κρυονέρι, προκειμένου να έχει μια προσωπική εικόνα για τη μεγάλη καταστροφή.

Η αντιπαράθεση με τον Χρυσοχοΐδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει εξαφανισμένος» και ρωτά «αν συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντα του» και, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τονίζει σε δήλωσή του πως σε όλες τις φωτιές ήταν παρών.

Ειδικότερα, η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι «τελευταία φορά που είδαμε τον κ. Χρυσοχοΐδη, αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ήταν όταν με τον κ. Χαρδαλιά ενημέρωναν τους πολίτες ότι στη Βαρυμπόμπη ο κρατικός μηχανισμός λειτούργησε υποδειγματικά».

«Τρεις μέρες μετά, από αναζωπύρωση με 3 μποφόρ κάηκε το μισό λεκανοπέδιο, ενώ εδώ και οκτώ μέρες μαίνονται πυρκαγιές που κατέστρεψαν ολοσχερώς τη Βόρεια Εύβοια και συνεχίζουν να καίνε τη Πελοπόννησο», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «όλο αυτό το διάστημα ο κ. Χρυσοχοΐδης παραμένει εξαφανισμένος».

«Αναρωτιόμαστε συνεχίζει να επιτελεί τα καθήκοντά του; Συνεχίζει να χαίρει της εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού;», σημειώνει, για να τονίσει πως «το χειρότερο που μπορεί να συμβεί, είναι την ώρα της κρίσης και ενώ ακόμη τα πύρινα μέτωπα μαίνονται, το ξεχαρβαλωμένο επιτελικό κράτος να έχει μείνει εντελώς ακυβέρνητο...».

Χρυσοχοΐδης: «…Με τη μάνικα στο χέρι…»

Η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν άργησε να έρθει, με τον υπουργό να δηλώνει «και πυροσβέστης και επιτελικός».

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στη δήλωσή του:

«Προς ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Αρχαία Ολυμπία την κρίσιμη νύχτα με τη μάνικα στο χέρι.

Πάρνηθα από κάτω χαμηλά έως το Πυροφυλάκιο στο Κατσιμίδι, όλες αυτές τις μέρες και νύχτες. Και στο ενδιάμεσο στο Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι.

Και πυροσβέστης και επιτελικός.

Συνεχώς παρών».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυρκαγιές στην Ελλάδα 1980 – 2020: Τα τελευταία 41 χρόνια έχει καεί το 14% της Ελλάδας