ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός «ανοικτών μετώπων» και διακομματικού χαρακτήρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανασχηματισμός: Όλα όσα ανακοινώθηκαν το πρωί της Τρίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο ανασχηματισμός που ανακοινώθηκε μπορεί να μην είναι σαρωτικός αλλά έκρυβε εκπλήξεις και μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ανασχηματισμός των ανοικτών μετώπων και με διακομματικό χαρακτήρα. Είναι ξεκάθαρο πως δίνεται προτεραιότητα και ώθηση στην υγεία, στην πολιτική προστασία και στην ασφάλεια των πολιτών.

Παράλληλα στέλνει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει διείσδυση και μπορεί να πραγματοποιεί μεταγραφές από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς.

Αναφορικά με την αποπομπή από την κυβέρνηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, αυτή σηματοδοτεί την ανάληψη ευθύνης και την απόδοση – προσωποποίηση των ευθυνών για τις οποίες είχε μιλήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την προηγούμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Στο πλαίσιο αυτό ο τέως υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ουσιαστικά αποπέμπεται από την κυβέρνηση, καθώς για μια μεγάλη καταστροφή, βασικός υπεύθυνος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος. Επίσης στον κ. Χρυσοχοΐδη χρεώνονται και αστοχίες στον τομέα της ασφάλειας. Ουσιαστικά με τον ανσχηματισμό αυτό αλλάζει ριζικά το υπουργείο που διαχειρίστηκε την κρίση που είναι υπεύθυνο για τις πληγές που δημιουργήθηκαν στην κυβέρνηση από τις καταστροφικές πυρκαγιές και παράλληλα είναι απότοκος της συγγνώμης του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα λάθη που έγιναν στη διαχείριση.

Η επανυπουργοποίηση Θεοδωρικάκου

Για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, η επανυπουργοποίηση του στον κρίσιμο τομέα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη υποδηλώνει πως όποιος φεύγει από την κυβέρνηση μπορεί να ξαναγυρίσει. Επίσης η τοποθέτηση του Θάνου Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας θωρείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού είναι γνώστης των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Σε ό,τι αφορά στα σχόλια ότι μετά τον ανασχηματισμό ισχυροποιείται η δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, λόγω της παρουσίας των κ.κ. Βορίδη, Αδωνι και Πλεύρη, αρμόδιοι κύκλοι τονίζουν πως κυβερνητικό σχήμα συμμετέχουν οι Ακης Σκέρτσος, Γιώργος Γεραπετρίτης, Κυριάκος Πιερρακάκης και Τάκης Θεοδωρικάκος που προέρχονται από τον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο, κάτι που καταδεικνύει το διακομματικό χαρακτήρα της κυβέρνησης.

Tέλος η αποχώρηση από την κυβέρνηση του Χάρη Θεοχάρη, είναι αποτέλεσμα καραμπόλας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει την πολύ καλή δουλειά που έκανε ο πρώην υπουργός στον τομέα του τουρισμού και θα έχει επικοινωνία μαζί του τις επόμενες ημέρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης

Ανασχηματισμός 2021: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Όλα τα ονόματα

Κηδεία Άκη Τσοχατζόπουλου: Συγγενείς, φίλοι αλλά και πρώην συνεργάτες είπαν το τελευταίο αντίο

Κορονοϊός: «Εκτοξεύτηκε» ο δείκτης θετικότητας – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»