ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Παράθυρο» Γεωργιάδη για περαιτέρω μέτρα στήριξης - «Μικρή διάρκεια» θα έχει το κύμα ανατιμήσεων

«Παράθυρο» Γεωργιάδη για περαιτέρω μέτρα στήριξης  - «Μικρή διάρκεια» θα έχει το κύμα ανατιμήσεων
Intime News

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διεθνείς εκτιμήσεις για ανάπτυξη πάνω από 5,9% στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για ένα κοινωνικό μέρισμα

«Παράθυρο» για επιπλέον μέτρα ενίσχυσης των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεκγέρογλου.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι διεθνείς εκτιμήσεις για ανάπτυξη πάνω από 5,9% στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος δημοσιονομικός χώρος για ένα κοινωνικό μέρισμα.

«Ο διεθνής οικονομικός Τύπος μιλά για οικονομικό θαύμα της Ελλάδας. Τα μέτρα που έλαβε και λαμβάνει η κυβέρνηση έχουν εξαιρετικά θετικό αποτύπωμα. Ξένοι αναλυτές μιλούν για ανάπτυξη κοντά στο 8%. Αν συμβεί αυτό και υπάρξει δημοσιονομικός χώρος θα ληφθούν και περαιτέρω μέτρα ενίσχυσης των πολιτών», είπε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφορικά με το κύμα ανατιμήσεων που χτυπάει την αγορά ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα του πληθωρισμού, εκτιμώντας ότι αυτό θα έχει μικρή διάρκεια. Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων ο πληθωρισμός θα αρχίσει την πτωτική του πορεία.

Τέλος, σχετικά με την αγορά ενέργειας, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε τον λιγνίτη όχι μόνο ως την πιο ρυπογόνα αλλά και την πιο ζημιογόνα πηγή ενέργειας για τη ΔΕΗ ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του χρόνου έρχεται νέο νομοσχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, προκειμένου να «κουμπώσουν» άμεσα στο σύστημα οι δεκάδες νέες επενδύσεις και έτσι να πέσουν οι τιμές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνεπιμέλεια: Απόφαση «σταθμός» από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας - Διέταξε την επιστροφή παιδιών στο νησί

Η ώρα των διαγραφών και το ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη...

Γλυκά Νερά: Ραγδαίες εξελίξεις - «Μίλησαν» κινητά και η κάμερα στο σαλόνι