ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεύτερη γκάφα Αρβανιτόπουλου

Δεύτερη γκάφα Αρβανιτόπουλου

Αιτιάσεις προς τον αναπληρωτή υπουργό ότι δεν καταλαβαίνει σε ποια κυβέρνηση ανήκει…

Μάλλον με έναν άλλο υπουργό που έχει κόψει κάθε παρτίδα με το διάβασμα πασχίζει να συγκριθεί ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κι απ’ ό,τι φαίνεται βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Για μια φορά ακόμα πιάστηκε αδιάβαστος σε ένα θέμα μείζονος πολιτικής όπως είναι αυτό περί της λαθρομετανάστευσης, επί του οποίου η Νέα Δημοκρατία έχει συγκεκριμένες θέσεις. Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς είχε το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην ατζέντα με τα βασικά ζητήματα που συζήτησε κατά τη διάρκεια των επαφών του στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Ίσως για ορισμένους αυτά είναι λεπτά γράμματα. Σχολίαζαν οι κακές γλώσσες στο υπουργείο Παιδείας ότι ίσως ο αναπληρωτής υπουργός ασχολιόταν με τα υπηρεσιακά κομμένα κινητά στο υπουργείο ή αντάλλασσε ευφυολογήματα για την ελληνική γλώσσα με τον προϊστάμενό του.

Δεν εξηγείται διαφορετικά η αμηχανία και το δίλημμα στο σχόλιο της δημοσιογράφου κ. Πόπης Τσαπανίδου για την κατασκευή του αποκαλούμενου «φράκτη» στον Έβρο. Η εικόνα από το 2’:07” ως το 2’:33” τα λέει όλα, όπως καταγράφηκε στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω.

Το στιγμιότυπο

Η κ. Τσαπανίδου ανέφερε: «Κάπως έτσι, για να αντιμετωπιστεί το θέμα (της λαθρομετανάστευσης) είχαν αρχίσει να σκάβουν στον Έβρο, έφτιαχναν την τάφρο, έστηναν φράχτες…».

«Προχωράει αυτό το…» έσπευσε να απαντήσει ο κ. Αρβανιτόπουλος ενώ η δημοσιογράφος συνέχιζε να λέει ότι έγιναν ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων και το έργο δεν προχώρησε. Στιγμιαία υπήρξε σιγή.

Η κ. Τσαπανίδου με ένα νεύμα παρατήρησε: «Δεν προχωρά καθόλου. Δεν έχει πέσει ούτε κασμαδιά, λένε πάνω στον Έβρο. Πώς προχωρεί;». Δόθηκε δεύτερη συνέχεια στη… στιγμιαία σιγή.

Αμήχανος ο αναπληρωτής υπουργός επιχειρεί αναδίπλωση: «Προχωράει με αργούς ρυθμούς, αλλά… Πρέπει να προχωρήσει! Αλλά αυτό από μόνο του δεν θα λύσει το πρόβλημα. Είναι μία από τις πτυχές…». Το μούδιασμα ήταν προφανές και επιβεβαιώθηκε για τρίτη φορά, γι’ αυτό κι η συζήτηση επεκτάθηκε σε ακαδημαϊκής φύσεως ανταλλαγή απόψεων.

Το δεύτερο ολίσθημα

Πολλά είναι τα στελέχη της Συγγρού που διερωτούνται τι συμβαίνει τελικά. Αν αυτό δεν είναι άλλη μια γκάφα από τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας, τότε τι είναι; Μετά το πρώτο ολίσθημα που έκανε περί εφεδρείας των εκπαιδευτικών, τώρα βλέπει το φράχτη του Έβρου «να προχωρά», αλλά και μπορεί «να μην προχωρά».

Έτσι λαμβάνονται οι αποφάσεις; Κι αν σε πλήρη ηρεμία ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν γνωρίζει τις δράσεις και τους στόχους που υλοποιεί το υπουργικό συμβούλιο που συμμετέχει, τότε τι ξέρει.

Ίσως ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έπρεπε να μας πει σε ποια κυβέρνηση ανήκει (Για να δούμε αν τη γνωρίζει)…

Απολαύστε το βίντεο. Είναι κατάλληλο για όλη την οικογένεια: