ΚΑΝΕΝΑ LOCKDOWN

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στη στρατηγική της η κυβέρνηση: Ανοιχτές οικονομία, κοινωνία και ενίσχυση εμβολιασμών

Επιμένει στη στρατηγική της η κυβέρνηση: Ανοιχτές οικονομία, κοινωνία και ενίσχυση εμβολιασμών
Η κυβέρνηση ξορκίζει το lockdown
INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν αλλάζει στρατηγική η κυβέρνηση αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού, της οποίας πρωταρχικός στόχος είναι να μείνει ανοιχτή η κοινωνία και η οικονομία και ταυτόχρονα να επιτευχθεί ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας.

Όπως ξεκαθαρίζουν από το κυβερνητικό επιτελείο δεν εξετάζεται ενδεχόμενο επιβολής lockdown, ούτε επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, που επεσήμανε πως στόχος όλων των μέτρων, είναι να έχουμε γιορτές όπου η αγορά θα λειτουργεί. Δεν χρειάζεται να συζητάμε για νέα μέτρα στήριξης καθόλου», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. Ο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επανέλαβε πως δεν πρόκειται να υπάρξει lockdown, σημειώνοντας πως «δεν θα υπάρξει κανένα μέτρο που θα επηρεάσει τη ζωή των εμβολιασμένων».

Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, και αφορούν πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, αποβλέπουν, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, στην προστασία της δημόσιας υγείας και στην διεύρυνση της εμβολιαστικής κάλυψης, ωθώντας προς αυτή την κατεύθυνση πολίτες που παραμένουν διστακτικοί.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η παραπάνω στρατηγική έχει αποφέρει αποτελέσματα. Τον τελευταίο μήνα προγραμματίστηκαν περίπου 500.000 ραντεβού για πρώτη δόση, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δικαιούχους της τρίτης δόσης είτε έχουν ήδη λάβει την ενισχυτική ανοσοποίηση είτε έχουν προγραμματίσει την εμβολιασμό τους. Μόνο την Δευτέρα προγραμματίστηκαν 153.000 ραντεβού για την αναμνηστική δόση, ενώ την Τρίτη κλείστηκαν επιπλέον 57.057 ραντεβού. Με την τρίτη δόση έχουν εμβολιαστεί πλέον πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Αν προχωρήσουν με αυτούς τους ρυθμούς τότε ίσως να υπάρχει ελπίδα στο βάθος του τούνελ, καθώς ειδικά η αναμνηστική δόση θα θωρακίσει τους ήδη εμβολιασμένους που είχαν αρχίσει να χάνουν την άμυνα απέναντι στον φονικό ιό.

Παράλληλα συνεχίζεται παράλληλα η διαρκής προσπάθεια για την ενίσχυση του ΕΣΥ, με αξιοποίηση κλινών ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτών γιατρών. Από το τέλος της εβδομάδας θα αρχίσει και η χορήγηση μονοκλωνικών φαρμάκων κατά του κορονοϊού, με βάση τα ιατρικά πρωτόκολλα και σε συγκεκριμένους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή στην κυβέρνηση εστιάζουν στην εντατικοποίηση ελέγχων για την εφαρμογή των υφιστάμενων μέτρων, καθώς θεωρείται πως η συμμόρφωση είναι κομβική για τον έλεγχο της διασποράς του ιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση! Λαϊκός ξεσηκωμός – Εκλογές και προσφυγή στο ΔΝΤ

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της 23χρονης εγκύου Φωτεινής Μπακογιώργου - Την βρήκαν νεκρή