ΚΟΣΜΟΣ

Ταγίπ Ερντογάν: Η οικονομία φέρνει λαϊκό ξεσηκωμό και πολιτική κρίση για τον «σουλτάνο»

Ταγίπ Ερντογάν: Η οικονομία φέρνει λαϊκό ξεσηκωμό και πολιτική κρίση για τον «σουλτάνο»
Το πολιτικό κεφάλαιο του Ερντογάν, φτάνει στο τέλος του.
INTIME

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Δραματικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα – Βγαίνει στους δρόμους ο λαός – Ειρωνείες και χλευασμός από το καθεστώς Ερντογάν στους πολίτες, τους οποίους καλεί να… φάνε λιγότερο.

Το καζάνι της οργής βράζει στην Τουρκία! Το οικονομικό «κραχ» είναι πλέον γεγονός και οι Τούρκοι πολίτες ξεσπούν κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που με τις νεοοθωμανικές εμμονές του οδήγησε την τουρκική οικονομία στην καταστροφή.

Η φτωχοποίηση της τουρκικής κοινωνίας είναι πλέον γεγονός, με τους πολίτες να προμηθεύονται με δελτίο το λάδι, τη ζάχαρη και τον καφέ και το καθεστώς Ερντογάν αντί να προσπαθεί να βρει λύση στην ανέχεια, να επιδίδεται σε ειρωνείες και χλευασμό των πολιτών.

Ο βουλευτής Ζουλφί Ντεμιρμπάγ μίλησε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες για την κρίση, προτρέποντας τους πολίτες να…τρώνε λιγότερο, ώστε να ανταπεξέλθει η χώρα στις δυσκολίες. «Μπορεί να έχουμε προβλήματα στην οικονομία, πράγματι», παραδέχθηκε ο βουλευτής του AKP. «Αντί να τρώμε 1-2 κιλά κρέας το μήνα, ας τρώμε τότε μισό», συμβούλεψε τους συμπολίτες του. «Αγοράζουμε δύο κιλά ντομάτες, τις οποίες δε χρησιμοποιούμε σοφά και οι μισές καταλήγουν στα σκουπίδια. Ε! Ας αγοράζουμε καλύτερα δύο ντομάτες, όχι δυο κιλά. Έτσι κι αλλιώς, η χρήση άγουρων καλοκαιρινών λαχανικών τον χειμώνα δεν κάνει καλό στην υγεία μας».

Κάθε λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος αυτού του πλανήτη αναρωτιέται εύλογα: Πώς είναι δυνατόν, ένας λαός που καθημερινά φτωχοποιείται, που βλέπει τις τιμές των βασικών προϊόντων να πενταπλασιάζονται, να ανέχεται τέτοιο χλευασμό από την ίδια την κυβέρνηση, πως είναι δυνατόν να αδυνατεί να αγοράσει ακόμα και τα βασικά είδη διατροφής και να μην ξεσηκώνεται;

Κάθε άλλος λαός θα είχε εξεγερθεί εδώ και χρόνια. Στην Τουρκία όμως που όποιος τολμήσει να διαμαρτυρηθεί καταλήγει στις φυλακές, δεν είναι όλα αυτονόητα. Όμως, έχει φτάσει πλέον η στιγμή που το αίσθημα της πείνας είναι τόσο έντονο, που δεν μπορεί κανένας να το ξεγελάσει, ούτε με χυδαία ψεύδη, ούτε με ειρωνείες, ούτε με εθνικιστικές κορώνες.

Η πείνα, οι διωγμοί, οι ένοπλες πολιτοφυλακές, τα φιμωμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αντιδράσουν. Είναι η στιγμή που ο προκλητικός βίος του νεο-Σουλτάνου και των Υπουργών του θα πάψει πλέον να γίνεται ανεκτός. Είναι η στιγμή που ο τουρκικός λαός αντιλαμβάνεται πλέον ότι αξίζει κάτι καλύτερο από αυτό που του προσφέρει ο Ερντογάν και απαιτεί τα αυτονόητα: εργασία, ασφάλεια, θεμελιώδεις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα, ειρήνη και καλές σχέσεις με τους άλλους λαούς.

Οι εξελίξεις το αμέσως επόμενο διάστημα στην Τουρκία θα είναι καταιγιστικές, με τους Τούρκους πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους και να απαιτούν όσα αναφέραμε. Το πολιτικό κεφάλαιο Ερντογάν, φτάνει στο τέλος του… ποιος θα είναι ο επίλογος, θα φανεί. Όσο για την επόμενη μέρα στην Τουρκία, είναι δεδομένο πως όποιος κι αν έρθει στην τουρκική ηγεσία η προσφυγή στο ΔΝΤ είναι μονόδρομος. Το αν μπορεί το ΔΝΤ να χρηματοδοτήσει μια χώρα σαν την Τουρκία, είναι μεγάλη κουβέντα και υπάρχουν πολλοί παράμετροι. Σημειώνουμε και πάλι όμως πως η Ελλάδα των μόλις 10 εκατομμυρίων κατοίκων χρειάστηκε 110 δισ. για να οριοποδήσει και πάνω από 10 χρόνια μνημονίων και σκληρής επιτροπείας. Η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων, του τεράστιου χρέους, των ελλειμμάτων και της διαπλοκής, πόσα χρόνια θα χρειαστεί;

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ταγίπ Ερντογάν: Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση! Λαϊκός ξεσηκωμός – Εκλογές και προσφυγή στο ΔΝΤ

Καλύβια: Ιερέας διατηρούσε στο σπίτι του παράνομο νεκροταφείο βρεφών

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση της 23χρονης εγκύου Φωτεινής Μπακογιώργου - Την βρήκαν νεκρή