ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Βαρουφάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν

Μητσοτάκης: Ενημέρωσε τον Βαρουφάκη για τη συνάντηση με Ερντογάν
Ο κ. Βαρουφάκης έθεσε το εξής ερώτημα: «Ποια πρόταση επίλυσης του Ουκρανικού καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ;».
INTIME - ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επικοινωνία με τον Βαρουφάκη για τη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε την Τρίτη με τον Γιάνη Βαρουφάκη, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά με την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη. Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, σχολίασε την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να συνομιλήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, λέγοντας ότι μία εκ των υστέρων ενημέρωση δεν βοηθά στην οικοδόμηση μιας εθνικής στρατηγικής, η οποία θα ενδυνάμωνε τη θέση του ίδιου του πρωθυπουργού σε τέτοιες συναντήσεις.

Ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 αναφέρει: «Ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε το ήπιο κλίμα στο οποίο διεξήχθη η συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας καθώς και την εκτίμησή του ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι ήσυχοι επειδή ο κ. Ερντογάν, θορυβημένος από τις εξελίξεις στο Ουκρανικό, αποφάσισε να ρίξει τις εντάσεις στο Αιγαίο. Αν και αυτό δεν λύνει τα χρόνια προβλήματα, τουλάχιστον εξασφαλίζει ένα χρονικό διάστημα ηρεμίας και αποκλιμάκωσης των εντάσεων στο Αιγαίο».

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε στον κ. Μητσοτάκη την πάγια πρόταση του κόμματος για αποφυγή διμερών διαπραγματεύσεων, που αποτελούν παγίδα για τη χώρα μέσω επίσημης πρόσκλησης της Αθήνας σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου σε Περιφερειακή Διάσκεψη με μόνο θέμα την από κοινού χάραξη των θαλάσσιων ζωνών.

«Είτε ο κ. Ερντογάν συμφωνήσει είτε διαφωνήσει, μια τέτοια πρόσκληση θα δημιουργούσε ερείσματα για τη χώρα και προοπτική διεξόδου. Η κυβέρνηση, όμως, αντί να εκμεταλλευτεί αυτήν την ευκαιρία εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο σε αδιέξοδες διμερείς διαπραγματεύσεις», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Τέλος, ο κ. Βαρουφάκης έθεσε το εξής ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη: «Ποια πρόταση επίλυσης του Ουκρανικού καταθέτει η ελληνική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ;».

Διαβάστε επίσης:

Ελλάδα - Τουρκία: Ο διάλογος συνεχίζεται, το ίδιο και οι προκλήσεις

Ο Μητσοτάκης ενημέρωσε Αναστασιάδη για την επίσκεψή του στην Τουρκία

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Η χαλαρή κουβέντα με θέα τον Βόσπορο, το σπορ ντύσιμο και η ατζέντα