ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης για πιστοποιητικά εμβολιασμού: Θα αρθεί αλλά θα επανεξεταστεί η επιστροφή του το φθινόπωρο

Θάνος Πλεύρης
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα
Intime News

Όποια μέτρα αποφασιστεί αν καταργηθούν -όπως το πιστοποιητικό εμβολιασμού- θα επανεξεταστούν από το φθινόπωρο, ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης

Για επαναξιολόγηση των μέτρων ανάσχεσης του κορονοϊού που βρίσκονται σε ισχύ από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, αυτή ή από την επόμενη εβδομάδα, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

Ο κ. Πλέυρης υπογράμμισε, ωστόσο, μιλώντας το πρωί της Δευτέρας, στον ΣΚΑΪ, ότι όποιο μέτρο αποφασιστεί από την επιτροπή να αρθεί, όπως για παράδειγμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα γίνει η επανεξέτασή τους και πάλι προς τον φθινόπωρο.

Αναφορικά με την τέταρτη δόση του εμβολίου του κορονοϊού ο ίδιος εκτίμησε ότι η επιστημονική κοινότητα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απόφασης. «Οι επιστήμονες είναι σε επικοινωνία με τις εταιρίες και μέσα στον Απρίλιο θα έχει ξεκαθαρίσει αν θα χορηγηθεί τέταρτη δόση του εμβολίου ή θα πάμε σε ένα ετήσιο εμβόλιο όπως αυτό της γρίπης», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός υγείας γνωστοποίησε παράλληλα ότι οι πολίτες άνω των 60 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 90%, ενώ το 80% από αυτούς έχει προχωρήσεις και στην ενισχυτική δόση. «Παραμένουν στις 300.000 οι πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι από όσους νοσηλεύονται στις ΜΕΘ, οι ανεμβολίαστοι αποτελούν περίπου το 80%. Από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει προχωρήσει στην ενισχυτική δόση. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι οι εμβολιασμένοι με 3 δόσεις αφορούν μεμονωμένες περιπτώσεις ασθενών κυρίως άνω των 80 ετών και με άλλα προβλήματα υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Φουντώνει» η συζήτηση για κατάργηση – Γιατί διαφωνεί μερίδα ειδικών