ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τσίπρας ή χάος με Μητσοτάκη» το δίλημμα του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στις εκλογές

Αλέξης Τσίπρας
Η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία καμία κρίση, αλλά αντίθετα με τις πολιτικές που εφαρμόζει προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Intime News

Η Κουμουνδούρου επιχειρεί με τη σειρά της να θέσει και εκείνη το δικό της δίλημμα, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Τσίπρας ή χάος με Μητσοτάκη»

Να βάλει τα δικά του διλλήματα ενόψει των ερχόμενων εκλογών -όποτε και αν αυτές πραγματοποιηθούν- επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ, που έχει θέσει ως βασικό του στόχο να αναδείξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης, καθώς τον χαρακτηρίζει ως τον βασικό υπεύθυνο των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

«Μητσοτάκης ή χάος». Αυτό είναι -εμμέσως- το δίλημμα της επόμενης κάλπης που έχει παρουσιάσει στους Έλληνες εδώ και αρκετούς μήνες, ο πρωθυπουργός. «Θα ζητήσω από τον ελληνικό λαό αυτοδυναμία στο τέλος της 4ετίας. Ποια είναι η άλλη λύση; Να κυβερνήσει ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βαρουφάκη; Δεν πιστεύω ότι οι Έλληνες θέλουν να ζήσουν ξανά τα όσα έγιναν το 2015», είχε υποστηρίξει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για το τι κυβέρνηση θα έχει η χώρα την επομένη των εκλογών που θα πραγματοποιηθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής, η Κουμουνδούρου επιχειρεί με τη σειρά της να θέσει και εκείνη το δικό της δίλημμα, που συμπυκνώνεται στο σύνθημα «Τσίπρας ή χάος με Μητσοτάκη».

Η φράση αυτή περιέχει κατά τους στενούς συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλά μηνύματα. Αρχικά, τονίζουν ότι το «χάος με Μητσοτάκη» έχει ήδη επέλθει και υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, εξαιτίας της στρατηγικής του πρωθυπουργού να οδηγήσει τη χώρα σε πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις, μέχρις ότου κερδίσει την αυτοδυναμία.

Στη συνέχεια, είναι σαφές πως θέλουν να αντιστρέψουν το δίλημμα που έχει θέσει ο πρωθυπουργός. Το ζήτημα, υπογραμμίζουν, είναι αν η χώρα θα «απεγκλωβιστεί» από μία κυβέρνηση που όχι απλά δεν μπορεί να διαχειριστεί με επιτυχία καμία κρίση, αλλά αντίθετα με τις πολιτικές που εφαρμόζει προκαλεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι αναφορές αυτές αφορούν τόσο στα όσα λαμβάνουν χώρα με τη διαχείριση της πανδημίας, όσο και με την ακρίβεια. Και στις δύο αυτές περιπτώσεις, η Κουμουνδούρου ισχυρίζεται ότι η χώρα μας απολαμβάνει θλιβερές πρωτιές στην Ευρώπη. Από το «κάδρο» δεν αφαιρούν ούτε τον νέο εργασιακό νόμο που «τσάκισε» τα ελάχιστα εργασιακά δικαιώματα που είχαν μείνει όρθια τα χρόνια των μνημονίων, ούτε το σύνολο της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Με βάση τα παραπάνω, είναι σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως το βασικό μέρος του προβλήματος και όχι κομμάτι της λύσης. Επίσης, θέλει να απευθυνθεί στους πολίτες ως η πολιτική δύναμη που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την έχουν οδηγήσει οι επιλογές της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η κυβέρνηση τιμωρεί εργαζόμενους και ανέργους