ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: 2.500 αστυνομικοί καθημερινά «χτενίζουν» τους δρόμους της Αττικής

Τάκης Θεοδωρικάκος
«Οι αστυνομικοί το Σάββατο το βράδυ έδρασαν με απόλυτο επαγγελματισμό»
Intime News

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην αποτελεσματική αντίδραση των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου κατά το αιματηρό περιστατικό που ξεκίνησε από τα Κάτω Πατήσια και κατέληξε στους Αγίους Αναργύρους

Για την αστυνόμευση στην Αττική με αφορμή το αιματηρό επεισόδιο σε Κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η μείωση της εγκληματικότητας και η αύξηση της αστυνομικής παρουσίας στις γειτονιές της Αθήνας.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στην αποτελεσματική αντίδραση των αστυνομικών το βράδυ του Σαββάτου υπογραμμίζοντας, «είμαστε μία οικογένεια και δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη για την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και των ακραίων και επιθετικών συμπεριφορών βίας».

«Οι αστυνομικοί το Σάββατο το βράδυ έδρασαν με απόλυτο επαγγελματισμό και αυτοθυσία στο περιστατικό στα Πατήσια, εξουδετερώνοντας έναν επικίνδυνο εγκληματία. Τα τρία άτομα που έχουν σκοτωθεί ήταν μέλη της αλβανικής μαφίας και στην πραγματικότητα χτυπήθηκαν μεταξύ τους, γιατί προφανώς είχε χαλάσει την μοιρασιά στη διακίνηση κοκαΐνης», συνέχισε λέγοντας ο κ. Θεοδωρικάκος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε μιλώντας το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΪ, ότι η Αστυνομία κάνει καλά την δουλειά της και δρα αποτελεσματικά. «Προστατεύει τους πολίτες. Γι αυτό τον λόγο μπορεί σήμερα κανείς να ελέγξει και να δει τι έχουμε κάνει όλο αυτό το διάστημα για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Η πραγματικότητα είναι ότι κάθε μέρα στην Αττική επιχειρούν έξω στο δρόμους 2.500 αστυνομικοί. Δεν αναφέρομαι στους αστυνομικούς οι οποίοι είναι μέσα στα αστυνομικά τμήματα. Αναφέρομαι στις ομάδες της Αστυνομίας οι οποίες είναι στους δρόμους και επιχειρούν είτε είναι ΔΙΑΣ είτε είναι ΟΠΚΕ».

«Ο αριθμός είναι τουλάχιστον 30% μεγαλύτερος αυτού που υπήρχε το προηγούμενο διάστημα έξω. Ξέρετε το περιστατικό του Σαββάτου με βρήκε την στιγμή που βρισκόμουν Σάββατο βράδυ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα, μια δύσκολη γειτονιά της Αθήνας όπου πλέον επιχειρούν καθημερινά 88 αστυνομικοί. Θα δείτε πολύ σύντομα τα νέα συνολικά αποτελέσματα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Σχετικές ειδήσεις