Ερημιά στα κρίσιμα υπουργικά γραφεία

Το πρόβλημα είναι καθαρά τεχνικό, αλλά παράλληλα και ουσιαστικό.
Ερημιά στα κρίσιμα υπουργικά γραφεία
2'

Το μεγαλύτερο μέρος των υπουργών που συναποτελούν το οικονομικό επιτελείο της απερχόμενης, υπηρεσιακής, κυβέρνησης, είναι πρώην βουλευτές.

Όπερ σημαίνει ότι το τελευταίο πράγμα το οποίο έχουν κατά νου αυτή τη στιγμή είναι να πάνε πρωί - πρωί για δουλειά.

Δηλαδή, για να εφαρμόσουν το μνημόνιο, το οποίο -σε αυτή τη φάση τουλάχιστον- τους έχει καταστρέψει πολιτικά, καθώς, κατά κύριο λόγο, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπέστη τη γνωστή πολιτική – εκλογική πανωλεθρία.

Οπότε, λογικό είναι από κάποια στιγμή κι έπειτα να σημειώνονται καθολικές απουσίες υπουργών από τις θέσεις τους, ειδικά σήμερα, πρώτη ημέρα μετά τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα.

Το θέμα, ωστόσο, είναι αν αυτή η αποστασιοποίηση θα συνεχισθεί και τις επόμενες ώρες και μέρες, όσο θα διαρκεί δηλαδή αυτή η πολιτική ρευστότητα.

Προς το παρόν, κανείς δεν είναι σε θέση να κάνει ασφαλείς προβλέψεις επ' αυτού. Το κακό όμως είναι ότι η χώρα, με κάποιον τρόπο, θα πρέπει να κυβερνηθεί.

Οι όποιες ημερομηνίες, μαζί με τις σχετικές προθεσμίες, τρέχουν αδιάλειπτα.

Υπό κανονικές συνθήκες, στις 21 Μαΐου στην Αθήνα αναμένονταν οι επικεφαλής της τρόικας για επίσημη τακτική επίσκεψη.

Και όχι μόνο. Θα πρέπει να συνταχθούν εκθέσεις να τηρηθούν δεσμεύσεις και γενικά να ασκηθεί πολιτική. Προς το παρόν, όμως, κανείς δεν είναι διατεθειμένος να το κάνει. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τις πρώτες μετεκλογικές ώρες.

Μόνο ο πρωθυπουργός βρίσκεται από το πρωί στη θέση του, αλλά κι αυτός περιμένει ανυπόμονα τον διάδοχό του.

Αμέσως μετά, όπως λέγεται, θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, όπου θα συνεχίσει την ακαδημαϊκή καριέρα του.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή