ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2022: Ο πρωθυπουργός έθεσε το δίλημμα των εκλογών - «Εάν όχι εμείς, τότε ποιος»;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Προς το τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στους πολίτες ξεκάθαρα το δίλημμα των επόμενων εκλογών.

«Εάν όχι εμείς, τότε ποιος», είπε ο πρωθυπουργός, θέλοντας με αυτό το ερώτημα να καταδείξει την ισχύ και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησής του, έναντι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η πολιτική σταθερότητα δεν είναι προτίμηση αλλά εθνική αναγκαιότητα. Πρέπει να μπορούμε να απαντάμε σε κάθε νέα πρόκληση. Όταν έρχεται καταιγίδα χρειάζεται έμπειρος καπετάνιος και έμπειρο πλήρωμα. Χρειάζεται κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή. Κυβέρνηση που να αποφασίζει χωρίς παράλληλες κουβέντες και ατελέσφορα παζάρια. Η διαπίστωση αυτή μετατρέπεται σε δίλημμα για κάθε πολίτη. Θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε αυτούς που κράτησαν όρθιο τον τόπο εν μέσω τόσων προκλήσεων;

Σ' αυτούς που τήρησαν τον λόγο τους και τήρησαν το προεκλογικό τους πρόγραμμα; Σ' αυτούς που μείωσαν φόρους; Σ' αυτούς που έβαλαν τη χώρα σε τροχιά εκσυγχρονισμού; Σ' αυτούς που έδωσαν στον Έλληνα το δικαίωμα να ελπίζει; Οι δυσκολίες που έρχονται αυξάνουν τις ευθύνες. Αν δεν τις αναλάβουμε εμείς, τότε ποιος;

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης της χώρας. Το πολιτικό περιεχόμενο των επιλογών της κυβέρνησης. Τα δεδομένα μιας ταραγμένης διεθνούς συγκυρίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός επικαλέστηκε φράσεις του Γιώργου Θεοτοκά (1936) και τελικά έθεσε το δίλημμα προσθέτοντας κι άλλες παραμέτρους:

Θέλουμε αναχρονισμό ή εκσυγχρονισμό;

Θέλουμε πατριωτισμό ή εθνική αμηχανία;

Θέλουμε ευημερία ή οικονομική καθήλωση;

Όταν έρθει η ώρα, δεν θα εκλέξουμε μόνο κυβέρνηση, αλλά και κυβερνήτη του τόπου», κατέληξε.