ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Αμεσα η απόφαση για τους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς

Θάνος Πλέυρης
«Το ΕΣΥ έχει 107.000 άτομα τα οποία εργάζονται συνολικά. Οι ανεμβολίαστοι αυτή τη στιγμήε είναι 2.100 εκ των οποίων γιατροί είναι κάτω από τους 200»
Glomex

«Εγώ πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για την απομάκρυνση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών

Στην ερώτηση για το τι θα γίνει με τους μη εμβολιασμένου υγειονομικούς απάντησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρη, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο της επιστροφής διοικητικών υπαλλήλων του ΕΣΥ αλλά όχι των γιατρών γιατί έχουν πιο άμεση επαφή με τους ασθενείς.

«Επειδή πολλές φορές έχω ερωτηθεί γι' αυτή την απόφαση, εγώ πιστεύω ότι είναι από τις πιο σωστές αποφάσεις οι οποίες πήραμε. Άνθρωποι οι οποίοι δεν πιστεύουν στην επιστήμη να είναι εκτός του συστήματος Υγείας», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για την απομάκρυνση των μη εμβολιασμένων υγειονομικών και συμπλήρωσε, «ακόμα και οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι οι μη εμβολιασμένοι μεταδίδουν περισσότερο από τους εμβολιασμένους».

Στη συνέχεια ο ίδιος εξήγησε ότι «ως υπουργός Υγείας δεν θα μπορούσα να πάρω το βάρος, ένας ογκολογικός ασθενής να νοσήσει από τον ανεμβολίαστο γιατρό του».

Αναφορικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που έκρινε συνταγματικό το μέτρο, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι πράγματι είναι ένα μέτρο που παρεμβαίνει στην προσωπικότητα του ανθρώπου και γι αυτό θα πρέπει να αξιολογείται ανά χρονικά διαστήματα. «Με αυτή την έννοια θα εκτιμηθεί μέσα στον Οκτώβριο», συμπλήρωσε

«Το ΕΣΥ έχει 107.000 άτομα τα οποία εργάζονται συνολικά. Οι ανεμβολίαστοι αυτή τη στιγμήε είναι 2.100 εκ των οποίων γιατροί είναι κάτω από τους 200», συμπλήρωσε ο Θάνος Πλεύρης, ερωτώμενος για το αν υπάρχουν κενά στο ΕΣΥ

«Η επιστροφή τους θα εκτιμηθεί με βάση τα στοιχεία της επιδημίας. Η απαίτηση της πολιτείας σε ένα γιατρό να είναι εμβολιασμένος και να πιστεύει στην επιστήμη σε σύγκριση με κάποιον διοικητικό υπάλληλο. Όποιος είναι πιο κοντά σε ασθενή θα είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί στην επιστροφή. Εκτιμάται ο βαθμός επαφής με τον ασθενή», κατέληξε.