ΠΟΛΙΤΙΚΗ

'' Η συναίνεση έχει τα όριά της"

'' Η συναίνεση έχει τα όριά της"
Και η συναίνεση έχει τα όριά της, είναι το νόημα της αποψινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης...


Και η συναίνεση έχει τα όριά της, είναι το νόημα της αποψινής ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά στις παραγωγικές τάξεις της Θεσσαλονίκης μια ημέρα πριν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.
«Συναίνεση στην οικονομική ασφυξία της χώρας, ας αναζητήσουν αλλού, όχι από μας», σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και έστειλε το μήνυμα στους υπόλοιπους ενοίκους της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας και όχι μόνο: « η "συμμαχία των προθύμων", γίνεται όλο και μικρότερη, όλο και λιγότερο "συμμαχία", απ' όλο και λιγότερο "πρόθυμους". Εντός κι εκτός κυβέρνησης»
«Ακόμα κι εκείνοι που αρχικώς στήριξαν το Μνημόνιο, χωρίς να πολύ- καταλαβαίνουν τι ψήφιζαν τότε, τώρα πια αρχίζουν να αφυπνίζονται» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.
Αφού κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι θυσίασε πρώτα την αναπτυξιακή δυναμική , επεσήμανε, ότι το διαβόητο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο στη Βουλή δεν λύνει τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα.
Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, αρνήθηκε να πάρει τα απαραίτητα μέτρα έγκαιρα, "φούσκωνε" τεχνητά το έλλειμμα του 2009, απέφευγε να δανειστεί όταν ακόμα μπορούσε, απέφευγε να προ-δανειστεί όπως έκαναν άλλες χώρες, διέσυρε την Ελλάδα στο εξωτερικό, έκανε ό, τι μπορούσε για να κλονίσει την αξιοπιστία της με τις πρωτοφανείς εκείνες δηλώσεις ότι η Ελλάδα είναι "Τιτανικός", ότι πηγαίνει σε σίγουρο "ναυάγιο", ότι είναι "διεφθαρμένη χώρα".
Στρέφοντας εκ νέου τα πυρά του στο μνημόνιο, τόνισε, ότι δεν είναι απλή "δανειακή σύμβαση", είναι δέσμευση σε μια αδιέξοδη πολιτική.

Ο κ. Σαμαράς καταθέτοντας το πρόγραμμα της ΝΔ, που όπως είπε «είναι το κόμμα της Ανάπτυξης» πρότεινε για την έξοδο της χώρας από την κρίση: χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, αποκλιμάκωση και την ασφαλιστικών εισφορών, μέτρα για την τόνωση της αγοράς, επιδότηση από το κράτος στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατά 2% για δέκα χρόνια και επαναπροώθηση των ΕΣΠΑ.

Ροή Ειδήσεων