ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Πού ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για την ανατροπή στη Β. Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Πού ποντάρει ο Αλέξης Τσίπρας για την ανατροπή στη Β. Ελλάδα
Ο Αλέξης Τσίπρας
Intime News

Να προτείνει λύσεις για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα «κύμα» θετικών προσδοκιών για μια πιθανή επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στοχεύει με ιδιαίτερο τρόπο στην Μακεδονία, εκτιμώντας πως η ανατροπή των συσχετισμών δυνάμεων στη Βόρεια Ελλάδα, μπορεί να εξελιχθεί στο «κλειδί» που θα οδηγήσει το κόμμα του στη νίκη, στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Στη προσπάθεια αυτή που καταβάλει, έχει για «συμμάχους» του μια σειρά από ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή. Αρχικά, τον καιρό. Στη Φλώρινα και στην Καστοριά, αλλά και συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, ο καιρός είναι πολύ πιο κρύος από ότι στην υπόλοιπη χώρα.

Επομένως και η ανάγκη για θέρμανση. Με αυτό το δεδομένο, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και τα καύσιμα, είναι ζωτικής σημασίας.

«Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεν μπορούμε ως πολιτεία να αποδεχόμαστε το γεγονός ότι θα έχουμε συνανθρώπους μας να μένουν αβοήθητοι στο κρύο και στην παγωνιά», τόνισε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ένα ακόμα στοιχείο, στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η αυξημένη ανεργία. Είναι γνωστό ότι η Δυτική Μακεδονία υποφέρει από υψηλή ανεργία, που είναι σχεδόν διπλάσια από ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι συντελείται εδώ και κάποιο διάστημα μια βίαιη απολιγνιτοποιήση, τότε η κατάσταση γίνεται εκρηκτική.

«Η βίαιη απολιγνιτοποίηση οδήγησε εκατοντάδες νέους στην ανεργία και εκατοντάδες στην μετανάστευση και ως εκ τούτου σε μείωση του πληθυσμού, τη δεύτερη μεγαλύτερη στη χώρα μετά τα Γρεβενά», είπε στο Αλέξη Τσίπρα ο δήμαρχος της Φλώρινας.

Υπό αυτό το πρίσμα, το νέο παραγωγικό μοντέλο που εισηγείται ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να προσφέρει προοπτική στην περιοχή. «Εμείς είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πολίτες αλλά και να δώσουμε τη δέσμευσή μας ότι η Δυτική Μακεδονία δεν θα μείνει μόνη, ότι η Δυτική Μακεδονία θα έχει μέλλον και προοπτική, δεν θα γίνει μαύρη κηλίδα στον χάρτη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που αύριο θα περιοδεύσει στην Καστοριά.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Απαραίτητη η μείωση του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα

Δημοσκόπηση RASS: Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Ηλιόπουλος: Αστυνομική αυθαιρεσία με τις ευλογίες της κυβέρνησης