ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για κατώτατο μισθό: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για κατώτατο μισθό: Μέσα στην εβδομάδα οι ανακοινώσεις

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ενημερώνει τους πολιτικούς συντάκτες και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου.

Τους πολιτικούς συντάκτες και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, ενημερώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ερωτώμενος από τη δημοσιογράφο του Newsbomb.gr, Αμαλία Κάτζου σχετικά με δηλώσεις του Νίκου Ανδρουλάκη πως «η χώρα θα έχει κυβέρνηση μετά τις εκλογές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αρκέστηκε να πει «Η χώρα θα έχει κυβέρνηση που θα επιλέξει ο ελληνικός λαός».

Σε ερώτηση για τις ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό επιβεβαίωσε πως θα γίνουν εντός της εβδομάδες και πως ο νέος κατώτατος θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

LIVE η ενημέρωση:

Εισαγωγικά, ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε: «Να μην κρυφτούμε πίσω από τα δάχτυλό μας για όσα μας έφεραν ως εδώ. Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ότι δεν θα συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο. Η κυβέρνηση έχει αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί.

Δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από τη σειρά ανθρώπινων σφαλμάτων. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η οργή να γίνει σπίθα διχασμού που η χώρα έχει πληρώσει ακριβά. Προτεραιότητα η παροχή στήριξης στα θύματα.

Για την επανεκκίνηση των σιδηροδρόμων, προχωράμε σε πρωτοβουλίες. Ολοκληρώνουμε την τηλεδιοίκηση. Παράλληλα προχωράμε τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας. Αν χρειαστεί θα μειωθεί το μεταφορικό έργο. Θα έχουμε δύο σταθμάρχες. Αυστηροποιείται το νομικό πλαίσιο για τις καταστροφές στο δίκτυο. Η κυβέρνηση πολέμησε και μείωσε παθογένειες αλλά δεν τις εξάλειψε.

Το κράτος κατά καιρούς μπορεί να παίρνει διάφορα χρώματα αλλά παραμένει βαθύ. Προτεραιότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτές τις συμπεριφορές. Περισσότερη αξιοκρατία και αξιολόγηση. Αυτή είναι η πρώτη προϋπόθεση για να ανταποκριθούμε στο ποτέ ξανά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει δεν φταίμε σε τίποτα εμείς. Ο Σπίρτζης και η κυβέρνησή του δεν προχώρησαν τα έργα. Πρέπει να έχεις θράσος για να λες ότι η κυβέρνησή σου τα έκανε όλα σωστά. Ένα πράγμα είναι η στάση ευθύνης και ένα άλλο τα ψέματα».