ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλέξης Γεωργούλης: Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου

Αλέξης Γεωργούλης: Πολιτική αντιπαράθεση για τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου

Πολιτική θύελλα έπειτα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη - ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αντιδρούν για τη διαρροή του ονόματος της Ελένης Χρονοπούλου

Σφοδρή πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη έπειτα από την καταγγελία για παρενόχληση σε βάρος αλλά και για το γεγονός ότι διέρρευσε το όνομα της Ελένης Χρονοπούλου που υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα του.

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ανταλλάσουν «πυρά» σχετικά με το ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το όνομα της γυναίκας βγήκε στη δημοσιότητα.

Για την υπόθεση μίλησε στο ΜΕGA γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Δουδωνής και σημείωσε: «Η ποινική προδικασία, σε χώρες όπως το Βέλγιο, είναι μυστική. Είναι ξεκάθαρο από πού βγήκε αυτή η διαρροή, η διαρροή βγήκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό είναι το πρώτο και κύριο του φαρισαϊσμού. Αυτό είναι σε συνέχεια και αρμονία με την ανακοίνωση του κ. Γεωργούλη, η οποία είναι ένα μνημείο χυδαιότητας. Ο κ. Γεωργούλης λέει ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι η καταγγελία έγινε πριν από 3 χρόνια, λέει ότι έγινε τώρα η καταγγελία, άρα λέει ψέματα και προσπαθεί να κάνει ενοχοποίηση του θύματος. Επίσης, πάει να υποτιμήσει το γεγονός ως μία τάχα, δήθεν κι αόριστη παρενόχληση, ενώ είναι μια κατηγορία για βαρύτητα ποινικά αδικήματα».


Αναφορικά με το αν γνώριζε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ το συμβάν, ο κ. Δουδωνής απάντησε: «Δυόμισι με τρία χρόνια είναι η καταγγελία, κάνετε πως δεν γνωρίζατε, ενώ όταν ήρθε η ώρα μια χαρά τα είχατε έτοιμα τα ονόματα να τα δώσετε. Εγώ αναφέρομαι στη ν ετοιμότητα με την οποία διέρρευσαν στοιχεία της δικογραφίας, για να συμβεί αυτό προφανώς κι ήξεραν κι άλλα. Στοιχεία της δικογραφίας εννοώ το πρόσωπο της καταγγέλλουσας και βέβαια στην αλλοίωση σε σχέση με το ποια είναι η καταγγελία».

Στα λεγόμενα του κ. Δουδωνή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας απάντησε: «Κάνει κάποιες εικασίες, σεβαστές ως γνώμες. Νομίζω ότι μπαίνει στην φάση της διερεύνησης, οποία είναι μπροστά μας από τις αρμόδιες αρχές. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα να έχουμε διαρρεύσει εμείς το όνομα, το διαψεύδω».

Καταλήγοντας ο κ. Μπαλάφας τόνισε: «Σκέφτομαι ότι τα χρόνια αυτά που μεσολάβησαν ανάμεσα στο καταγγελλόμενο γεγονός και την προχθεσινή ημέρα, εμείς δεν γνωρίζαμε».

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, σχολίασε σχετικά: «Αυτό το θέμα επί δύο χρόνια κανένας δεν το είχε ακούσει. Ο κ. Γεωργούλης είχε ενημερώσει τον ΣΥΡΙΖΑ; Ο ΣΥΡΙΖΑ επί δυόμισι χρόνια γνώριζε; Ξαφνικά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία ότι υπάρχει αυτή καταγγελία; Βέβαια, θα πρέπει να αναστοχαστούμε με τον φαρισαϊσμό κάποιων που πολιτεύτηκαν με τα hashtags ”ΝΔ παιδεραστές” και να δούμε κατά πόσο θα πρέπει να αναθεωρήσουμε την δημοκρατία του lifestyle και της σάχλας».

Το ΠΑΣΟΚ στην αντεπίθεση

Με την επισήμανση ότι η υπόθεση Γεωργούλη αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα», στις βέλγικες Αρχές παρέπεμψε και το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στις αναφορές περί σκοπιμότητας που είχε κάνει ο ηθοποιός και τονίζοντας ότι οι διαδικασίες που ακολουθούνται εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν υπαγορεύονται από τρίτους. «Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση», σημείωσε η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς «είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ’ άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία». Προσθέτοντας μάλιστα ότι η καταγγέλλουσα εδώ και τρία χρόνια χειρίζεται την υπόθεση με διακριτικότητα, τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας. Σημειώνω πάντως ότι από τη Χαριλάου Τρικούπη δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ επίσημα η ταυτότητα και η ιδιότητά της.