ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκοπήσεις: Περίπου 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Θρίλερ για την είσοδο στη Βουλή

Δημοσκοπήσεις: Περίπου 20 μονάδες η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Θρίλερ για την είσοδο στη Βουλή
Newsbomb.gr

Δημοσκοπήσεις: Παγιώνεται στην περιοχή των 20 μονάδων η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοδυναμία στην πλειοψηφία των σεναρίων για το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Θρίλερ για τα μικρότερα κόμματα που διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή.

Τελική ευθεία για τις επαναληπτικές εκλογές με τις δημοσκοπήσεις να έχουν την… τιμητική τους το βράδυ της Πέμπτης (22/6). Τρεις διαφορετικές έρευνες παρουσιάστηκαν στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, με την κοινή συνισταμένη όλων να είναι η διαφορά που διαμορφώνεται ανάμεσα τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εύρος της διαφοράς εκτείνεται από τις 22,8 μέχρι τις 19,5 μονάδες.

Επιπλέον, τα πέντε κόμματα που είχαν εξασφαλίσει ποσοστό εισόδου στη Βουλή από την κάλπη της 21ης Μαΐου θα έχουν δεδομένα εκπροσώπους στα έδρανα από τις 26 Ιουνίου κι έπειτα, κι από εκεί και πέρα θα παιχτεί το… θρίλερ της βραδιάς των εκλογών ανάμεσα στα μικρότερα κόμματα που διεκδικούν είσοδο στο κοινοβούλιο. Στα σενάρια που παρουσιάστηκαν, με βάση τις μετρήσεις των δημοσκοπήσεων, υπάρχει πιθανότητα η νέα Βουλή να έχει από έξι μέχρι και εννέα κόμματα, καθώς δεν έχει αποκλειστεί και μια διαφαινόμενη έκπληξη με την άνοδο κόμματος που μέχρι πρότινος δεν έδειχνε ικανό να εξασφαλίσει το πολυπόθητο 3%.

Σε κάθε περίπτωση, στα αποτελέσματα αλλά και στα σενάρια που παρουσιάζουν οι δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να εξασφαλίζει την αυτοδυναμία. Το «παιχνίδι», λοιπόν, θα παιχτεί κυρίως ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν την είσοδο της Βουλής και εκεί ίσως να υπάρξει διαφοροποίηση ανάλογα με το πόσα κόμματα θα καταφέρουν να πιάσουν το 3% αλλά και πόσο θα είναι το ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός.

Τι έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις πριν τις εκλογές

Σε δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα που έχει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η διαφορά των δύο κομμάτων ανέρχεται στις 21,1 μονάδες.

Από εκεί και πέρα, η Βουλή φαίνεται να είναι εξακομματική, με την Πλεύση Ελευθερίας να κερδίζει θέση ενώ οριακά πλησιάζει στην είσοδό του το κόμμα «ΝΙΚΗ» και εντυπωσιακή άνοδο καταγράφουν εκ νέου οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ», που όμως δεν φτάνουν στο 3% σε αυτή τη σφυγμομέτρηση.

Η δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star έδειξε πως η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα που ανέρχεται στις 22,8 μονάδες σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην εκτίμηση ψήφου φαίνεται ότι τα κόμματα που θα μπουν στη Βουλή θα είναι επτά.

Στο 19,5% ανέρχεται η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Η δημοσκόπηση αναλύει τα τελευταία δεδομένα και αποτυπώνει όλα τα σενάρια κατανομής εδρών, ακόμη και για Βουλή με εννέα κόμματα. Όπως έδειξε η δημοσκόπηση, προβλέπεται αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας.

Σχετικές ειδήσεις