ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού ψηφίζω; Η απάντηση με δύο κλικ

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Πού ψηφίζω; Η απάντηση με δύο κλικ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, με δύο μόνο κλικ.

Τελική ευθεία για τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 καθώς στις 8 Οκτωβρίου θα στηθούν οι κάλπες για Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές σε όλη τη χώρα. Σε πολλούς δήμους και περιφέρειες είναι πολύ ισχυρή η πιθανότητα και ενός δεύτερου γύρου, ο οποίος θα διεξαχθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 15 Οκτωβρίου.

Το βασικό ερώτημα όλων σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι το «πού ψηφίζω;». Η απάντηση είναι εξαιρετικά απλή, όπως ήταν και στις πρόσφατες εθνικές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Μέσα από την εφαρμογή του υπουργείου Εσωτερικών, στη διεύθυνση https://mpp.ypes.gov.gr/, κάθε πολίτης μαθαίνει εύκολα και γρήγορα, με δύο μόνο κλικ το πού ψηφίζει για δήμαρχο και περιφερειάρχη, στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Μπαίνοντας στην εφαρμογή, ο πολίτης καλείται να συμπληρώσει τον ειδικό εκλογικό του αριθμό. Ακόμα, όμως, και αν δεν τον γνωρίζει αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία στη φόρμα.

Το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το όνομα μητέρας, μαζί με το έτος γέννησης είναι αρκετά έτσι ώστε η εφαρμογή να επιστρέψει το αποτέλεσμα που ζητά ο πολίτης.

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, ο πολίτης πατά του κουμπί «αναζήτηση» και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, έχει ήδη πληροφορηθεί το εκλογικό τμήμα στο οποίο μπορεί να ασκήσει το δικαίωμά του και να ψηφίσει για τον δήμο και την περιφέρεια όπου είναι εγγεγραμμένος.