ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αρβανίτης: Γιατί να μην πάει φαντάρος ο Κασσελάκης; Αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγω

Αρβανίτης: Γιατί να μην πάει φαντάρος ο Κασσελάκης; Αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγω
Glomex

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης, σχολίασε τις τελευταίες εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη.

Να ρίξει τους τόνους των εσωτερικών αντιπαραθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε ο Κώστας Αρβανίτης. Ο ευρωβουλευτής του κόμματος κράτησε ήπια στάση μιλώντας τόσο για τον νέο πρόεδρο, Στέφανο Κασσελάκη, όσο και για τα στελέχη που έχουν ευθέως διαχωρίσει τη θέση τους και κάνουν λόγο ακόμα και για διάσπαση, σε τηλεοπτική του παρουσία στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος, ωστόσο, σε μια ενδεχομένη μεγάλη αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ από τον νέο πρόεδρο, με νέο όνομα και σήμα όπως ανέφεραν κάποιες πηγές, εξήγησε πως δεν θα έχει θέση σε μια τέτοια παράταξη. Όσο για το θέμα της στράτευσης του Στέφανου Κασσελάκη, απάντησε πως θα πρέπει να πάει στρατιώτης, βάζοντας αρκετή δόση χιούμορ στα λεγόμενά του.

«Δεν συμφωνώ για το αδιαμεσολάβητο. Υπάρχουν τα μέλη, έχουν την πολιτική ευθύνη και θα πρέπει να εκλέγουν τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Όχι το κονκλάβιο, αλλά τα μέλη», είπε αρχικά για την εκλογική διαδικασία.

«Η ιστορία αυτή θα κρατήσει, 15 ημέρες – 20 ημέρες, αλλά θα κλείσει αυτός ο κύκλος της εσωστρέφειας», πρόσθεσε για τις διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Φίλης είναι έμπειρο πολιτικό στέλεχος, θα αναλάβει τις ευθύνες όσων λέει και όσων κάνει», είπε για τα λεγόμενα του Νίκου Φίλη.

«Σε αυτό το νέο ταξίδι που ξεκινά ο ΣΥΡΙΖΑ με την οδυνηρή αποχώρηση του Τσίπρα που άφησε δυσαναπλήρωτο κενό, όποιος μπορεί να υλοποιήσει την πολιτική του κόμματος, θα μείνει», πρόσθεσε.

Ο κ. Αραβανίτης, στη συνέχεια ανέφερε: «Εγώ είμαι Ευρωβουλευτής του κόμματος. Του προηγούμενου συνεδρίου και της πολιτικής που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας. Εμείς έχουμε πρόεδρο, δεν έχουμε αρχηγό. Αρχηγό έχουν οι φυλές. Ο πρόεδρος θα κάνει την εισήγησή του, θα μας αναλύσει την πολιτική του για το πώς θα νικήσουμε τη Δεξιά. Δεν είναι ο Μητσοτάκης ο αντίπαλος, είναι η πολιτική της Δεξιάς».

Επίσης, συμπλήρωσε: «Είδα τη συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, δεν είδα κάτι που να δείχνει αλλαγή στην πολιτική του κόμματος. Αναφέρθηκε τρεις φορές στην πατριωτική Αριστερά. Θέλει να σηματοδοτήσει κάτι, που αφορά στην εξέλιξη των εθνικών ζητημάτων και το τονίζει. Η Αριστερά πάντα ήταν πατριωτική. Το έχει αποδείξει στα βουνά και στις μεγάλες μάχες που έχει δώσει».

«Στο κομματικό κομμάτι, δεν νομίζω ότι έβαλε ζητήματα που να δείχνουν ότι θα πάει σε σύγκρουση. Η κ. Αχτσιόγλου ήταν πολύ ευγενής και συγκρατημένη. Ο κ. Κασσελάκης μέσα από αυτή τη διαδικασία πήρε μια μεγάλη νίκη. Οφείλει να σχεδιάσει την πολιτική του. Είναι ελεύθερος να το κάνει αυτό», απάντησε για τα «στρατόπεδα» που δημιουργούνται στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε ό,τι με αφορά, είμαι ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το κόμμα και αυτές τις αρχές. Αν γίνει κάτι άλλο, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω. Δεν είμαι γυρολόγος της πολιτικής. Νομίζω είναι έντιμο αυτό. Και δεν θα χάσει και η Βενετιά βελόνι. Θα κατεβάσουμε τον Τσε Γκεβάρα να βάλουμε τον Μπιλ Κλίντον; Στο δικό μου γραφείο υπάρχει ο Τσε Γκεβάρα. Ακούω για το φαινόμενο Κασσελάκη. Δεν είναι επικοινωνιακό, είναι πολιτικό. Θα το λύσουμε και θα προχωρήσει. Το φαινόμενο Μητσοτάκη είναι το σοβαρό», εξήγησε σε ό,τι αφορά τον ίδιο.

«Αυτό που χρειάζεται είναι χρόνος. Αν με ρωτάτε, είμαι ανήσυχος. Για το πώς έγινε, τι έγινε. Έχουμε έναν πρόεδρο που δεν τον γνωρίζουμε. Προσωπικά δεν τον γνωρίζουμε. Αλλά είναι άκομψο να τον υποσκάπτουμε από την πρώτη ημέρα. Ο κόσμος ψήφισε, δύο φορές. Και θα πρέπει να πούμε και για το άψογο της διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε τι είχε γίνει με τη Νέα Δημοκρατία και τις κάλπες, περίμεναν δύο ώρες οι άνθρωποι», συμπλήρωσε.

Αναφορικά με την πολιτική που δείχνει να ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, σημείωσε: «Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να γίνει μια πολύ σοβαρή κουβέντα, γιατί είχαμε την ήττα, την πανωλεθρία των 20 μονάδων. Είχα πει ότι μιλάμε για στρατηγική ήττα. Αυτό σημαίνει ότι ήταν πράγματα λάθος. Το έχω ένα καλό πρόσωπο, που ήταν ο Τσίπρας, ότι έχω ένα κόμμα που δουλεύει με επιστήμονες και λειτουργεί, και χάνει, σημαίνει ότι το πήραμε λάθος. Με ευθύνη όλων μας, όχι μόνο με προσωπική ευθύνη του Αλέξη».

«Μου είπατε αν αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ και λέγεται κάτι άλλο, δεν έχω κανέναν λόγο να είμαι σε ένα τέτοιο κόμμα. Ούτε θα πάω κάπου αλλού. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι ξεχωριστό στην Ευρώπη, για το πώς πρέπει να είναι η σύγχρονη Αριστερά. Η κυβερνώσα Αριστερά», επανέλαβε και πρόσθεσε:

«Τα κόμματα τα τιμώ, όπως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχουν αρχές, αξία και βιβλιοθήκη. Έτσι και η Αριστερά έχεις τους ήρωές της, τη βιβλιοθήκη και προχωρά. Όταν λέμε «κάτω τα χέρια από το 8ωρο», την ώρα που στην Ευρώπη νομοθετούν για το εξάωρο, η ουσία είναι η διανομή του πλούτου. Πώς θα ζουν οι άνθρωποι καλύτερα. Αυτό διαχωρίζει την Αριστερά από τη Δεξιά. Το μεγάλο λάθος είναι η σούπα του Κέντρου. Όπου έγινε, έχουν καταστραφεί. Είμαι ευγνώμων που είμαι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ομάδες είναι συγκεκριμένες».

Τέλος, για το θέμα της στράτευσης Κασσελάκη, απάντησε: «Ε, να πάει, να μην πάει φαντάρος; Εμείς γιατί πήγαμε; Εγώ είχα 32 μήνες φυλακή, νόμιζα ότι γεννήθηκα ναύτης και θα πεθάνω ναύτης. Στο αντιτορπιλικό Κανάρης. Ας μην κάνουμε την τρίχα τριχιά. Θα πάει πάντως. Πάντως με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν πλήττετε».