ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χτυπά» ξανά στο TikTok: Απαντά για την επιλογή των διοικήσεων στα νοσοκομεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «χτυπά» ξανά στο TikTok: Απαντά για την επιλογή των διοικήσεων στα νοσοκομεία
EUROKINISSI.

Το νέο βίντεο του Πρωθυπουργού στο TikTok.

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε ικανοποίηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με τον νέο τρόπο επιλογής των διοικήσεων στα νοσοκομεία και τους υπόλοιπους φορείς του δημοσίου, σε σημερινό (24/10) βίντεο στο TikTok.

Απαντώντας σε ερώτηση χρήστη της πλατφόρμας, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτή η πρωτοβουλία, την οποία δρομολογεί η κυβέρνηση, συνιστά μία «μεγάλη επανάσταση», ενώ, χαρακτήρισε ως «δικαιολογημένη» την κριτική ότι στις διοικήσεις οργανισμών του Δημοσίου, έως τώρα διορίζονταν αποτυχημένοι πολιτευτές ή άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με το αντικείμενο.

Μπαίνουν, πλέον, συγκεκριμένα φίλτρα για την επιλογή των νέων διοικητών: Τα λεγόμενα κριτήρια ON / OFF, έτσι ώστε για να υποβάλλει κάποιος αίτηση και να γίνει διοικητής σε νοσοκομείο θα πρέπει να έχει κάποια σχέση με το αντικείμενο. Είτε να έχει σπουδάσει επιστήμες υγείας, είτε να έχει κάποια διοικητική εμπειρία.

Για αυτούς οι οποίοι περνούν αυτό το στάδιο θα υπάρχει μετά τεστ δεξιοτήτων, τα οποία χρησιμοποιούνται κατά κόρον στον ιδιωτικό τομέα. Από εκεί και πέρα, θα ακολουθεί η συνέντευξη και μετά, η επιλογή από τον Υπουργό».

Αυτή η διαδικασία έχει σημασία, διότι για πρώτη φορά θα δώσουμε ευκαιρίες σε πολλούς νέους ανθρώπους, οι οποίοι στο παρελθόν δεν είχαν πρόσβαση σε αυτό το σύστημα επιλογής των διοικήσεων να αξιολογηθούν με αντικειμενικά κριτήρια», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα, υπενθύμισε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης, θα μπορούν δηλαδή είτε να πάρουν μπόνους, αν τα πάνε καλά, είτε να μπορεί να τούς απομακρύνει ο Υπουργός από τη θέση τους, αν αποτύχουν.

«Αποτελεί μία μεγάλη επανάσταση αυτή που πάμε να δρομολογήσουμε για τον τρόπο επιλογής των διοικήσεων και ένα μεγάλο στοίχημα που μπορούμε να το κερδίσουμε», κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις